Ši idėja kilo vietos fermeriui, kai dėl perprodukcijos ir realizavimo trukdžių jam teko atsikratyti didelio pieno kiekio.

Verslumu pasižymintis fermeris pasiūlė šią pieno panaudojimo idėją vienai alaus daryklai, šioji paruošė tokio alaus gamybos technologiją. Vienintelis šio alaus gamybos proceso sunkumas – pienas šildomas ne ant ugnies, nes alaus virimo temperatūra neaukšta ir įprastai kaitinant jis gali paprasčiausiai išgaruoti, o karštu oru.

Vėliau į pakaitintą pieną įdedama alaus mielių ir apynių, paskui alumi virstantis pienas kažkiek laiko palaikomas. Kai prasideda fermentacijos procesas, skystis savo spalva ir kvapu primena arbatą su pienu. Ataušus spalva pasikeičia ir gėrimas atrodo kaip įprastas filtruotas alus.

Anot gamintojų, naujasis produktas turi vaisių prieskonį, o jo išgėrus burnoje lieka „įdomus“ skonis. Pieno alus pavadintas „Bilk“ – tai angliškų žodžių „beer“ (alus) ir „milk“ (pienas) junginys. Šis gėrimas bus pardavinėjamas 0,33 litro talpos buteliuose, kainuosiančiuose apie 380 jenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją