Keisčiausia tai, jog P. Poliškovas rastas negyvas praėjus vos kelioms valandoms po A. Karlovo nužudymo Ankaroje.

Dar keisčiau tai, jog iš pradžių Rusijos teisėsauga neigė P. Poliškovo žūtį, o Užsienio reikalų ministerijoje teigė nieko nežinojo apie vyrą tokia pavarde. Tiesa, kiek vėliau oficialiame pranešime pripažinta apie neįvardyto aukšto rango Užsienio reikalų ministerijos pareigūno mirtį.

Tik vėliau paaiškėjo, kad su dviem šautinėmis žaizdomis galvoje rastas vyriškis – Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos reikalų departamento vadovas P. Poliškovas. Policijos pranešime teigiama, kad incidento metu naudotas trauminis pistoletas.

Tokie savigynai skirti pistoletai šaudo guminėmis kulkomis ir paprastai skirti vidaus reikalų sistemos (policijos, milicijos) darbuotojams naudoti sulaikant besipriešinančius asmenis ir eiliniams piliečiams savigynai.

Trauminiai ginklai paprastai neturi tikro vamzdžio, tik šovinio lizdą. Tai, kas atrodo kaip vamzdis, yra tikro vamzdžio imitacija. Tai taip pat gali būti perdaryti koviniai pistoletai.

Galiausiai URM išreiškė užuojautą žuvusiojo šeimai ir remdamasi teisėsauga, išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog P. Poliškovas „mirė nelaimingo atsitikimo, nesusijusio su tarnybine veikla metu“.

Vis dėlto iš kur tokio aukšto rango pareigūnas turėjo trauminį ginklą ir kaip jis sugebėjo juo nusišauti du sykius, nepranešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)