Anot N. Šulijos, ministrui pirmininkui bus sunku priimti teisingus sprendimus, be to, galimas dalykas, pašalinės jėgos norės sumenkinti, apjuodinti premjero galimybes ką nors apskritai daryti.

"Jau nuo sausio mėnesio bus mėginama įrodyti, kad premjeras negali susidoroti su savo užduotimi. Šie bandymai gali dar kiek sustiprėti sausio pabaigoje", rašo astrologas.

Nors ir premjerui N. Šulija pranašauja nelabai sėkmingą kitų metų pradžią, tačiau teigia, jog valstybės horoskope tuo metu didesnių bėdų lyg ir nematyti.

Anot N. Šulijos, keistoka tuo metu bus Marso padėtis, tačiau Lietuva kariauti su niekuo lyg ir neketina, todėl tikėtina, kad žiemą didelių realių problemų premjerui nekils.

Astrologo teigimu, pavasarį, kai gali prasidėti nesklandumai finansų srityje, R. Pakso atžvilgiu žvaigždės bus išsidėsčiusios ne pačiu palankiausiu būdu. Marso planeta provokuos konfliktus dalykinėje srityje.

R. Paksas - tikras Dvynių ženklo atstovas. Patyrinėjęs planetų išsidėstymą premjero gimimo metu, N. Šulija aptiko, kad ir iki Dvynių meto R. Paksui rūpesčių bei įtampos nestigs.

"Premjerui reikėtų išsilaikyti iki gegužės mėnesio pabaigos - tuo metu atsivertų antrasis kvėpavimas, padidėtų jo autoritetas, įtaka ir atsirastų naujų galimybių", tvirtina N. Šulija.

Astrologas taip pat prognozuoja, jog tuo pat metu į žaidimą gali įsitraukti nauji žaidėjai. Padidės ne tik kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko pretenzijos į valdžią.

Birželio pradžioje smarkiai šoks į viršų ir Seimo pirmininko Artūro Paulausko apetitai valdžiai - gali būti, kad jis arba gaus naujų, papildomų įgaliojimų, arba kaip nors kitaip padidins savo įtaką politiniame Lietuvos gyvenime.

Pasak N. Šulijos, nereikėtų pamiršti ir dar vieno politikos žaidimo dalyvio - Seimo nario, konservatoriaus Vytauto Landsbergio.

Kitais metais ir V. Landsbergio norai, ir galimybės daryti įtaką Lietuvos politiniam gyvenimui dar bus pakankami, o maksimalią jėgą jie įgis vasarą, jau po Joninių, greičiausiai - liepą. Galimi netgi nauji postai, nors metų pradžioje atrodys visiškai priešingai.

Apie prezidentą Valdą Adamkų astrologas gali pasakyti nedaug. Anot jo, kol kas aišku tiek, kad vasarą, ypač antroje jos pusėje, sustiprės jo valdingumas, iniciatyva, išaugs galimybės.

Baigdamas astrologines prognozes N. Šulija teigia, jog Lietuvos laukia kupini kovos - su objektyviai susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir tarp ambicingųjų Lietuvos asmenybių metai.

Smarkiausių problemų ir ambicijų katilas kunkuliuos pirmąjį kitų metų pusmetį. Dabartinė Vyriausybė avariją gali patirti du kartus - vieną kartą pavasarį, kitą - vasarą.

Anot astrologo, gali būti, kad visoms audroms praūžus, politikos ir ekonomikos peizažas gerokai skirsis nuo to, kurį galima išvysti dabar.

Pozityvus kitų metų bruožas yra tas, kad visos blogybės pasirodys kaip ant delno, galima tikėtis, jog daugelis jų netgi bus įvardytos.

Žvelgdamas "iš astrologo varpinės", N. Šulija teigia, kad iš ten galima išvysti, jog 2002 metais Lietuvos horoskope atsiras dar vienas ženklas, nusakomas žodžiais "sėkmė, susijusi su užsieniu".