Vilkiką DAF vairavęs G. Badauskas rėžėsi į du automobilius ir nestojęs nulėkė. Už kilometro jis buvo sulaikytas pareigūnų. Medikai jau niekuo negalėjo pareigūnei padėti.

Žaidė krepšinį

Vienintelės dukros netekęs Ričardas Baniulis sutiko su DELFI pasidalinti prisiminimais apie tragiškai žuvusią dukrą.

Dar mokydamasi mokykloje Ligita iš kitų mergaičių išsiskyrė fiziniu aktyvumu, žaidė krepšinį Kuršėnų sporto mokykloje.

„Ji sportu užsiėmė nuo pat mažų dienų ir tai jai gerai sekėsi. Baigė netoliese esančią gimnaziją. Visada buvo sporto aktyvistė – dalyvavo visose varžybose, kuriose tik galėjo. Krepšinis gerai sekėsi, mokytojai kvietė dalyvauti visose varžybose – ar bėgimo, ar krepšinio. Turi iškovojusi
taurių, dabar tai liks prisiminimas...“, - sako R. Baniulis.

„Vėliau tai padėjo išlaikyti stojamuosius į policijos akademiją. Dabar vyksta didelė atranka ir didelis dėmesys skiriamas fiziniam pasiruošimui. Atranką ji praėjo be problemų, kai nemažai merginų suklupo. Žadėjo stoti į Mykolo Romerio universitetą“, - prisimena L. Baniulytės dėdė Gintautas.

Ankstų penktadienio rytą Baniulių šeimą pasiekė tragiška žinia.

„6 valandą ryto jau prisistatė policija, medikai, kad naktį įvyko toks įvykis. Mes dar prieš darbus... Sako: didžiausia užuojauta, dukros jau nebeturite... Tokios žinios, kaip iš giedro dangaus...“, - sunkiai žodžius renka R. Baniulis.

Mirties bausmė nieko nepakeis

„Tai buvo jos sprendimas. Tai buvo jos pasirinkimas“, - taip dukros apsisprendimą stoti į policijos gretas aiškina R. Baniulis.

Kalbėdami apie avarijos kaltininką, žuvusios artimieji sako, kad per mažai dėmesio skiriama sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojams.

„Kas pasikeis, jei jam skirs mirties bausmę? Niekas nepasikeis. Paprasčiausiai valdžia turi kreipti dėmesį. Čia ne vienas furistas važiuoja girtas. Čia daugelio furistų problema. Naktinis reisas
ir... Suprantu, darbas sunkus. Išgėrė ir niekas jų nestabdo. Žmogus atsipalaiduoja ir kuo toliau tuo blogiau. Juk ir mašinoje sėdėjo žmonės – ir jie galėjo žūti“, - sako L. Baniulytės dėdė.

„Pasirenka tamsų paros metą, kad galėtų greičiau pravažiuoti. 2 promiles įpūtė...ir visvien rizikuoja važiuoti... Kiek nelaimių prisišaukia tokie vairuotojai. Nežinau, turi griežtinti tiek, kad bijotų sėsti už vairo. Prigėręs tai pamiršk vairą“, - sako R. Baniulis.

„Pagavo girtą už vairo ir viskas – pamiršk teises. Paprastas dalykas“, - sako žuvusiosios dėdė.
Gintaras Badauskas ir generalinis komisaras Linas Pernavas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1101)