Partrenkęs nestojo

Vos įvažiavus į Radviliškį plačia dviejų juostų gatve, pakelėje pasitinka uždegtos žvakelės ir baltų rožių puokštė. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 2.30 val. čia žuvo jauna pareigūnė L. Baniulytė.

Radviliškio policijos komisariato darbuotojai pasidalino įvykių chronologiją.

Naktį Šiaulių gatvėje budėjo trijų pareigūnų ekipažas bei tikrino vairuotojų dokumentus. Vienas pareigūnas buvo susistabdęs automobilį bei rašė protokolą už tai, kad automobilis nebuvo apdraustas privalomuoju draudimu.

Iš paskos L. Baniulytė taip pat susistabdė automobilį bei priėjusi prie vairuotojo su juo bendravo.

Trečiasis pareigūnas pamatė atvažiuojantį vilkiką DAF bei jį stabdė. Tačiau šio vairuotojas pareigūną apvažiavo antra eismo juostą ir staiga metėsi į dešinę – tiesiai į L. Baniulytę.

„Ši vieta yra apšviesta, kelias platus, puikiausiai matyti, kad dirba policijos pareigūnai. Be to, nakties metu švietė ir policijos automobilio plafonas. Jokių problemų dėl to nekyla. Trečiasis dirbęs pareigūnas nuo Panevėžio pusės pamatė atvažiuojantį vilkiką. Jis išėjęs pakankamai toli jį stabdė, tačiau vilkikas jį apvažiavo ir nuvažiavo tiesiai. Atsisukęs pareigūnas pamatė, kaip dėl visiškai neaiškių priežasčių vilkikas rėžėsi į automobilius ir nuvažiavo kartu su pareigūne, ją nusinešė... Sustabdyto automobilio vairuotojas tik pamatė, kad pareigūnė staiga dingo. Jį ištiko šokas“, - DELFI pasakoja Rasa Stasiulaitienė, Radviliškio rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio viršininkė.

Vilkikas, apgadinęs dvi transporto priemones ir partrenkęs pareigūnę, net nestabtelėjo ir nulėkė toliau.

Du pareigūnai skubiai šoko į tarnybinį automobilį ir puolė vytis sunkiasvorę transporto priemonę, kuri kartu su savimi nusitempė ir pareigūnę.

Už kone kilometro pareigūnai vilkiką sustabdė.

„Jis būtų tikrai nesustojęs. Ką jis paaiškino? Pripažinkime: jam nustaytas vidutinis girtumo laipsnis – 2 promilės. Ir ką jis aiškins jau yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, - sako R. Stasiulaitienė. Tragišką avariją sukėlęs 39 metų pakruojietis sulaikytas 48 valandų laikotarpiui.

Negailėjo pagyrų

Kuršėnuose gyvenusi L. Baniulytė priesaiką davė visiškai nesenai – rugpjūčio viduryje.

Šiandien Radviliškio policijos komisariate interesantus pasitinka žuvusios pareigūnės nuotrauka ir degančios žvakelės.

Čia L. Baniulytė atliko praktiką, o vėliau ir pradėjo dirbti. Kolegos džiaugėsi sulaukę energingos ir motyvuotos kolgės.

„Ligita pas mus dirbo pakankamai neseniai. Ji metus mokėsi policijos mokykloje, Klaipėdos filiale. Tačiau galiu pasakyti, kad atlikinėdama pas mus praktiką ji užsirekomendavo kaip labai šiltas, smagus, linksmas žmogus. Galiu pasakyti, kad net vyrai, su kuriais jai teko dirbti, patyrę patruliai gyrė merginas dėl jų motyvacijos, dėl gebėjimo greitai išmokti, greitai gaudytis situacijoje. Jos greitai mokėsi ir naudotis registrais, ir surašinėti protokolus. Tai Ligita ir dar viena jos kolegė buvo labai giriamos. Mums buvo labai smagu, kad grįžusios į policijos mokyklą jos grįžo dirbti pas mus. Nors dirbo labai neilgai, jokių nusiskundimų mes nesame gavę. Buvo atvirkščiai – vien tik gražūs žodžiai“, - DELFI pasakojo R. Stasiulaitienė.

R. Baniulytė buvo vienturtis darnioje šeimoje augęs vaikas.