„Laikausi, viskas kol kas su mumis gerai“, – tokius nukentėjusio lietuvio žodžius apie jo sveikatos būklę DELFI citavo su lietuviu kalbėjęs degalinės Tauragėje, kurioje dirbo ir G. Kandrotas, ir jo žmona Inga, savininkas Vaidotas Mockus.

Rimtesnių traumų išvengė

Su avarijoje nukentėjusiu lietuviu jis tikino šnekėjęs vos keliasdešimt sekundžių, tačiau pokalbio metu sužinojęs, kad jo ir jo vyresniojo sūnaus būklė pakankamai nebloga. Jo žiniomis, jie patyrė daugybę sumušimų, tačiau rimtesnių traumų išvengė.

„Kai vakar vakare su jais kalbėjau, man sakė, kad būklė – pakankamai nebloga. Jei savijauta nepasikeis, pirmadienį juos turėtų išleisti iš ligoninės“, – sakė V. Mockus.

Jo teigimu, sekmadienio vakarą G. Kandrotą taip pat apklausė policija.

„Nelindau jam į širdį, buvo šoke, bet dar pakankamai laikėsi“, – paklaustas apie G. Kandroto savijautą, pasakojo V. Mockus.

Skyrė daug gerų žodžių

Jo vadovaujamoje degalinėje G. Kandrotas dirbo vadovu, jo žmona – valytoja. Papildomai ji užsiėmė ir kirpėjos amatu.

„Jie buvo labai geri darbuotojai. Labai. Gražvydas – tiesiog neeilinis žmogus. Nereikėjo pirštu rodyti, ką daryti, ko nedaryti. Jis pats užsidirbdavo kiekvieną eurą. Tik gerai galiu atsiliepti“, – pasakojo V. Mockus.

Jo teigimu, tai buvo ne pirma šios šeimos kelionė į Turkiją.

„Jie tos kelionės labai laukė. Kaip ir kiekvieni. Kas nenori atostogų? Tai ne pirmasis jų kartas Turkijoje. Gaila, kad šis buvo lemtingas“, – svarstė V. Mockus.

Trys lietuviai žuvo, dar trys – sužeisti

DELFI primena, kad sekmadienio vakarą Užsienio reikalų ministerija išplatino pranešimą apie tragišką avariją Turkijoje, Antalijos regione, Manavgato rajone. Pranešta, kas jos metu žuvo trys lietuviai, dar trys – sužeisti.

Nelaimės metu žuvo Inga Kandrotienė su šešerių metų sūnumi ir jos svainis Arvydas Remeika. Moters vyras su vyresniuoju sūnumi ir jos sesuo išgabenti į ligoninę.

Kalta slidi danga ir pasirinktas nesaugus greitis?

Lietuvos konsulė Turkijoje Dovilė Paužaitė LRT radijui pirmadienio rytą pasakojo, kad viena sužeista lietuvė dar bus operuojama, likusių dviejų sužeistųjų sveikatos būklė geresnė, nors visi nelaimę išgyvenę turistai patyrė šoką.

„Sužeisti piliečiai, kurie jaučiasi geriau, sekmadienį davė parodymus žandarmerijai, kuri šiuo metu tiria šį įvykį, ir jie nurodė, kad buvo slidi kelio danga, neseniai buvo liję, buvo važiuojama ganėtinai dideliu greičiu ir tiesiog vairuotojas, kaip spėja mūsų piliečiai, nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje“, – sakė D. Paužaitė.

Jos teigimu, turistus vežusį džipą, kuris nusirito nuo skardžio į užtvanką, vairavo Turkijos pilietis, kartu vyko Turkijos pilietė gidė. Lietuviai šią ekskursiją įsigijo ir vietinės agentūros.

Pasak konsulės, renkantis ekskursijas labai svarbu pasidomėti, ar organizatoriai turi teisę jas rengti.

„Pirmiausia, be abejo, norėtume rekomenduoti rinktis patikimus tokių ekskursijų organizatorius, tai yra labai svarbu, labai svarbu iš anksto pasitikrinti, ar ta bendrovė turi teisę, ar turi leidimus teikti tokių ekskursijų paslaugas“, – pabrėžė D. Paužaitė.