„Teismas nusprendė išteisinti jai nepadarius veikų, turinčių šių nusikaltimų požymių“, - BNS sakė teismo atstovė spaudai Lucija Jakšta.

Pasak jos, teismas ištyrė ir įvertino byloje esančių įrodymų visumą ir padarė išvadą, kad byloje esantys ir ištirti įrodymai nepakankami, jose yra tam tikrų prieštaravimų, keliančių teismų abejonių. Šių prieštaravimų ir abejonių teismui pašalinti nepavyko.

Buvo įtariama, kad 58 metų D.Matuzienė, dirbdama viešojoje įstaigoje Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyboje Mokymo skyriaus renginių koordinatore, galėjo panaudoti šios tarnybos benziną asmeninėms kelionėms maždaug už 4680 litų. Siekdama pateisinti ne tarnybos tikslais išvažinėtus degalus, moteris esą suklastojo 11 automobilio „Porsche“ kelionės lapų ir pateikė juos tarnybos buhalterijai.

Byloje civilinis ieškinys pareikštas nebuvo.

Nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Eksparlamentaro žmonos bylą tyrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

D.Matuzienės byla teismui buvo perduota prieš metus. Ji - dalis bylos, išskirtos iš didelės bylos dėl galbūt neskaidraus biokuro verslo organizavimo. Pirmadienį prokuratūra pranešė, kad Panevėžio teisėsaugos institucijos teismui perduoda lobisto Andriaus Romanovskio ir buvusio Seimo nario V.Matuzo baudžiamąją bylą.

Šioje byloje sukčiavimu įgyjant didelės vertės svetimą turtą, piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant asmeninės ir turtinės naudos bei kyšininkavimu, kaltinamas buvęs Seimo narys V. Matuzas. Lobistas A. Romanovskis kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant asmeninės ir turtinės naudos.