Kiekvienais metais, minint Sausio 13-ąją, įprasta prisiminti istorinius įvykius, pagerbti kovojusius ir žuvusius už laisvę bei nepriklausomybę, atsigręžti atgal ir kalbėti apie to meto žmonių vienybę bei susitelkimą. Kalendoriuje galima rasti ne vieną datą, kuri susijusi su ne tokiais maloniais istoriniais įvykiais, pavyzdžiui, kruvinąja Sausio 13-osios naktimi. Ar galima tokias dienas švęsti? Kiekviena data verta minėjimo – valstybei svarbių istorinių įvykių atminties, tačiau tokios dienos kartu yra ir džiaugsmingas bendrumo jausmas, artinantis žmones.

Prieš 25-erius metus kartu apginta teisė į nepriklausomybę primena, kad galima didžiuotis ir džiaugtis visų pastangomis ginti ir puoselėti savo laisvę. Dėl to šiandien drąsiai ir garsiai galima sakyti #ŠvenčiuLaisvę!

„Visa šeima švenčiame Laisvės dieną, nes mums pirmiausia, be abejo, tai yra
didelės aukos diena, kurią padarė mūsų žmonės. Ji suteikė galimybę mums laisvai
gyventi kaip asmenybėms, kaip tautai”, - apie Sausio įvykius atsiliepė ekonomistas Gitanas
Nausėda.

„Švenčiu laisvę, nes tik ją turėdamas galiu būti tas kas esu”, - teigė dainininkas Andrius
Mamontovas.

„Sausio 13-ta dieną įvyko lemiamas lietuvių tautos mūšis už laisvę, už nepriklausomą Lietuvos valstybę ir mes šį mūšį garbingai laimėjome, todėl man Sausio 13 d. yra pergalingos Lietuvos diena!”,- savo mintimis dalinosi architektas, vienas iš „Misija Lietuva” iniciatorių, Algirdas Kaušpėdas.

Taip pat, „Misija Lietuva” kartu su portalu Delfi skelbė konkursą, kuriame kvietė dalintis savo mintimis apie tai kodėl jūs švenčiate Laisvę! Labai džiaugiamės galėdami pranešti, kad konkursą laimėjo Emilija Adomaitytė, moksleivė iš Kėdainių. Sveikiname ir įteikiame Lietuvos trispalvę, kuri tikimės aukštai plazdės visų Lietuvos švenčių metu!

Trumpai, apie tai ką man reiškia ši diena. ❤ #misijalietuva #švenčiulaisvę #sausio13 #dėkoju

A video posted by Emilija Adomaitytė (@emiliunouno) on Jan 13, 2016 at 10:29am PST

„Misija Lietuva“ – labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ inicijuojamas judėjimas, vienijantis pilietines iniciatyvas bei kuriantis šiuolaikiško ir patrauklaus pilietiškumo įvaizdį Lietuvoje. Pagrindinis „Misija Lietuva“ tikslas yra suteikti galimybę visoms visuomenės grupėms aktyviai dalyvauti pilietinėje veikloje bei skatinti jaunus žmones domėtis Lietuvos istorija ir užtikrinti sėkmingą pilietinės visuomenės vystymąsi.

„Misija Lietuva“ idėja kilo dar 2014-aisiais, kuomet Gedimino kalno bokšte susirinkę meno, kultūros, politikos, verslo ir visuomenės atstovai diskutavo apie tai, kaip būtų galima įtraukti daugiau žmonių į pilietines veiklas bei švęsti Lietuvos valstybines ir etnines šventes. Daugiau informacijos: fb.com/MisijaLietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)