Žurnalistus penktadienio rytą nuo Krašto apsaugos ministerijos į žygį išlydės krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius ir laikinai einantis pareigas Gynybos štabo viršininkas komandoras Juozas Alšauskas.

Žygio metu žurnalistai gaus gaus karišką uniformą bei mantą, valgys lauko virtuvės paruoštą maistą bei ragaus sauso davinio, šaudys koviniais šo v iniais, mokysis užimti ir apginti pastatą, orientuotis vietovėje, saugotis pasalų.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), manoma, kad nepavyks išvengti susidūrimo su tame rajone veikiančia "diversine priešų" grupe.

Po žygio, vakare numatyta vakaronė prie laužų Raudondvaryje, Krašto apsaugos savanorių pajėgų majoro Vytauto Bulvičiaus mokymo centre ir nakvynė palapinėse.

Šeštadienį žygio dalyvius priims jėgeriai ir Ruklos mokomasis pulkas. Norintieji galės išbandyti jėgas kliūčių ruože "Jėgerių šlovės takas".

Žygio metu taip pat vyks susitikimai su kariuomenės atstovais: Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadu pulkininku Arvydu Pociumi, Čekijos ambasadoriumi Štefan’u Fule, partizanu, Kunigaikščio Vaidoto grupės vadu, dimisijos pulkininku leitenantu Juozu Petraška ir kitais. Bus diskutuojama karinėmis ir Lietuvos narystės NATO temomis.

Žygį rugsėjo 22 -23 dienomis organizuoja KAM Visuomenės informavimo skyrius ir Krašto apsaugos savanorių pajėgos drauge su Kauno Vytauto Didžiojo Jėgerių batalionu ir Didžiojo Lietuvos Etmono Jonušo Radvilos mokomuoju pulku, dalyvaujant Čekijos ambasadai.

Anot KAM pranešimo, žygio tikslas - suteikti žurnalistams progą "pasimatuoti kareiviškus batus", supažindinti su kareiviško gyvenimo džiaugsmais ir vargais.