"Be jo neįsivaizduojame Kalbos dienų, kurios vyksta rajone, jis yra prisidėjęs prie Kudirkos Naumiesčio muziejaus atsiradimo, zanavykų šnektos žodyno sudarymo. Mes juo tikime ir pasitikime. Jis yra mūsų moralinė paspirtis. Jis mums tebėra Seimo narys, nors jam šiemetiniai Seimo rinkimai ir nebuvo sėkmingi", - Tėvynės sąjungos spaudos tarnybos pranešime cituojama "Valsčiaus" vyriausioji redaktorė.

Pasak jos, Metų žmogaus titulą redakcija renka jau trylikti metai. Šis vardas suteikiamas Šakių kraštui labiausiai nusipelniusiam žmogui. Tai dažniausiai būna ir Lietuvoje žinomos asmenybės.

Pirmuoju Šakių Metų žmogumi 1993-iaisiais buvo paskelbtas prelatas Antanas Maskeliūnas, kuriam šis žymuo suteiktas už Sintautų bažnyčios prikėlimą. Vėliau buvo pagerbta žinoma Zanavykijos pedagogė, tuometinė Kudirkos Naumiesčio muziejaus direktorė, kraštotyrininkė, varpininkė ir Vinco Kudirkos palikimo tyrinėtoja bei jo idėjų skleidėja Natalija Manikienė, kultūros istorikas Albinas Vaičiūnas, Lukšių seniūnas Vidas Cikana, Šakių vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis.

Tėvynės sąjungos narys A. Vidžiūnas atsistatydinimo iš Seimo pareiškimą įteikė liepos pabaigoje, teisėsaugai jį įtarus 25 tūkst. litų kyšio paėmimu iš "Rubicon group" valdybos pirmininko Andriaus Janukonio. Vėliau Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusiam parlamentarui pareikštų įtarimų kyšininkavimu.

Nepaisant to, šiemetiniai Seimo rinkimai A. Vidžiūnui, kandidatavusiam tik Šakių vienmandatėje apygardoje, buvo nesėkmingi. Jis surinko 34,55 proc. balsų ir nusileido Žemės ūkio rūmų pirmininkui Jonui Ramonui.