"Premjeras paprašė paaiškinti, kaip yra iš tiesų", sakė sakė premjero atstovas spaudai Rimvydas Paleckis.

Pasak jo, ministras turėtų pasiremti dokumentais bei byla, kuri "greičiausiai yra Vidaus reikalų ministerijos stalčiuose".

"Premjeras pačią pirmą darbo dieną ministrus įspėjo, kad tiek jo paties, tiek ir visų ministrų darbą ypatingai stebės visuomenė. Jis pareiškė, kad išaiškėjus neginčijamiems ir nepaneigiamiems faktams apie nusižengimus, jis bus labai kategoriškas ir griežtas", sakė atstovas spaudai.

Tuo tarpu pats K. Kristinaitis trečiadienį žurnalistams sakė esąs nekaltas.

Pasak R. Paleckio, kaip jam žinoma, spaudos publikacijos nėra paremtos dokumentais.

Trečiadienį "Lietuvos žinios" paskelbė rašinį, kuriame teigiama, jog Vilniaus gyventojas Stanislovas Damkauskas jaučiasi apgautas dabartinio žemės ūkio ministro K. Kristinaičio ir beveik prieš dešimtmetį buvo parašęs pareiškimą teisėsaugininkams.

Anot S. Damkausko, kuriam dabar 74-eri, pareiškimo teisėsaugai, jo sūnaus draugas K. Kristinaitis juo manipuliavo ir galiausiai apgavo.

Anot pareiškėjo, 1991 metais tuometinis žemės ūkio ministro pavaduotojas K. Kristinaitis siūlėsi tarpininkauti S. Damkauskui bandant įsigyti žemės sklypą Trakų rajone, geroje vietoje prie ežero.

Gautą sklypą K. Kristinaitis, kaip teigia pareiškėjas, pardavė dabar jau mirusiam "Tauro banko" vadovui Genadijui Konopliovui už 48 tūkst. dolerių, tačiau pusės sumos, kaip buvo tartasi, S. Damkauskui neatidavė, tvirtindamas, jog jo sūnus jam yra negražinęs skolų.

Tuometinis vidaus reikalų ministras Romasis Vaitiekūnas, kaip teigiama, buvo asmeniškai supažindintas su S. Damkausko skundu ir pavedė jį tirti Organizuotų nussikaltimų tyrimo tarnybai.

Kaip rašo "Lietuvos žinios", sprendimas nekelti bylos pagal S. Damkausko skundą buvo priimtas remiantis tik K. Kristinaičio paaiškinimu.