"Jei žemdirbiai sugalvos pieną veltui dalinti prie Seimo, tai bus viešosios tvarkos pažeidimas ir tuo turės susidomėti viešoji policija", BNS sakė Valstybinės higienos inspekcijos viršininkas Zenonas Stanevičius.

Pasak Z. Stanevičiaus, prekyba neapdorotu pienu yra draudžiama ten, kur nėra šaldymo įrengimų.

Žemdirbiai grasina nustoti tiekti pieną jo perdirbėjams ir nemokamai jį dalinti miestų gyventojams, jeigu Vyriausybė iki kitos savaitės nepakeis dabar galiojančios pieno supirkimo tvarkos.

Pieno gamintojai reikalauja, kad Vyriausybė nustatytų vieną palaikomąją pieno supirkimo kainą - 55 centus už kilogramą. Valstybė pieno supirkimo kainų nebereguliuoja nuo šių metų gegužės 1 dienos.

Žemdirbiai taip pat prašo, kad už aukščiausios rūšies pieną valstybė žemdirbiams mokėtų 10 centų, už pirmos rūšies - 5 centų priedą.

Išgirdęs apie planuojamą žemdirbių akciją, inspekcijos viršininkas teigė nežinąs, kaip tokioje situacijoje elgsis higienos inspektoriai, nes iki šiol to nėra pasitaikę.

Jis teigė, kad neapdoroto pieno kokybė ir švara labai priklauso nuo to, koks karves laikančio ūkininko požiūris į švarą. Pasak higienisto, kai kur pasitaiko, kad žmonės parduoda miestų gyventojams nepadorotą pieną, tačiau kol kas apie jokius infekcijų protrūkius dėl to neteko girdėti.

Pasak Z. Stanevičiaus, prekiautojus neapdorotu pienu galima nubausti, jei jie neturi leidimo prekiauti būtent toje vietoje ir pažymų dėl pieno kokybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją