Skubiai daiktus išnešę kaimynai pasakojo, kad trenksmas buvęs toks baisus, jog ant stalų važinėjo lėkštės, šokinėjo kompiuteriai. Ne vienam gyventojui buvo sugedo buitinė technika, rašo „Šiaulių kraštas“.

Apie pusę pirmos nuaidėjo toks trenksmas, kad užsidegusio namo šeimininkė sakė net pritūpusi svetainėje, kur tuo metu stovėjo. Išbėgusi į prieškambarį moteris pamatė rūkstančius dūmus iš elektros paskirstymo dėžės. Vėliau pažiūrėjo ir į lauke esančią elektros skydinę. Buvo išmušti saugikliai. Šeimininkė dar nesusivokė, kas vyksta, ir pabandė užlipti į mansardą, kai išgirdo negarsų čirškėjimą, tada suprato, kad dega jos namas.

Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresnysis inspektorius Mindaugas Kvietkauskas, apžiūrėjęs gaisravietę, patvirtino, kad, pirminiais duomenimis, gaisro priežastis – žaibas.

Gaisrą patyrusios šeimos kaimynai „Šiaulių kraštui“ sakė pirmą kartą gyvenime patyrę tokį išgąstį. Seniūnė R. Butkienė pasakojo išgirdusi trenksmą ir prieš akis ant stalo ėmęs šokinėti kompiuteris, kuris net nebuvo įjungtas į elektros tinklą. Gintaras Sveikackas stebėjosi, kad ant stalo ėmė čiuožinėti lėkštės. Kaip tik buvo pietų metas ir visi ruošėsi prie stalo.