Pasak pagrindinės eglutės puošėjos menininkės Jolantos Šmidtienės, darbai sparčiai juda į priekį, jau surinkta pagrindinė konstrukcija, kuri suksis, o pirmadienį matysis visos 40 sudėtų eglučių, tądien bus imamasi kabinti eglės dekoracijas.

Lapkričio 24 dieną kauniečiai išvys visą sukonstruotą eglę. Tuomet beliks laukti Eglutės įžiebimo šventės lapkričio 26 dieną, kur lauks įspūdinga fiesta. Šventėje, grojant klasikinei muzikai ir skambant būgnams, profesionali prancūzų gatvės teatro trupė „La Compagnie des Quidams“, su 4 metrų aukščio arkliais, atliks pasakišką vaidinimą.

„Eglė bus labai graži, tiesiog pasakiška! Atrodys kaip gyvas miestelis, su viduje lėtai besisukančia karusele“, – žada J. Šmidtienė. Šių metų eglė ypatinga ir tuo, kad bus sujungta su šventiniu Kalėdų miesteliu. Nemažai jos žavesio sudarys specialus šviesų žaismas, kuriamas architekto Andriaus Efimenko.

Ketvirtadienį, pavakarėjant, ji prasitarė, kad didžioji dalis mažųjų eglių jau sudėtos, o likusios, kurios nekokybiškos – bus trumpinamos ir komponuojamos apačioje. Šis darbas bus atliktas pirmadienį.

Manoma, kad gyvos eglės, nepakitusios puikiai išbus kelis mėnesius, mat lauke šalta ir drėgna. Pernai gyvos eglės irgi išliko neišdalinusios spyglių apie du mėnesius. J. Šmidtienė informavo, kad eglės ruošimo darbai vyksta sklandžiai, pagal planą, o smalsiausieji pagrindinį vaizdą išvys lygiai po savaitės.