„Antrasis rinkimų turas vyksta sklandžiai, visos 106 rinkimų apylinkės atsidarė laiku (...) Apie pažeidimus nieko negirdėjau, nebuvo jokių nusiskundimų. Stebėtojų, tiesą sakant, nėra labai daug, bet aš manau, kad jų daugiau pasirodys rinkimų pabaigoje, artėjant balsų skaičiavimui“, - BNS sakė Zenonas Vaigauskas.

Komisijos duomenimis, iki 15 val. balsavo 13,35 proc. rinkėjų, o iš anksto balsavo 6,16 proc. rinkėjų. Pirmajame rinkimų ture iki 15 val. buvo balsavę 17,22 proc. rinkėjų, o dar 6,56 proc. buvo balsavę iš anksto.

„Rinkėjų aktyvumas nėra labai didelis, oras nelabai geras, lynoja, tačiau įstatymas nustato, kad šiuo atveju rinkėjų skaičius nėra svarbus. Tie rinkėjai kurie ateis, jie ir išrinks seimo narį bei du merus“, - teigė Z.Vaigauskas.

Jonavos rajono savivaldybėje iki 15 val. balsavo 10,57 proc., Šakių rajono savivaldybėje - 19,05 proc., o Anykščių-Panevėžio apygardoje - 11,81 proc. rinkėjų.

„Manau, kad antrajame ture savo valią, kartu su balsavusiais iš anksto, gali pareikšti iki 25 proc. rinkėjų. Kaip antrajam turui, taip pat įvertinus oro sąlygas, tai būtų neblogas rezultatas“, - sakė Z.Vaigauskas.

Dėl Seimo nario mandato Anykščių-Panevėžio apygardoje varžosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Antanas Baura bei Lietuvos centro partijos atstovas Kristupas Krivickas. Dėl Jonavos rajono mero posto kovoja socialdemokratas Eugenijus Sabutis ir liberalas Remigijus Osauskas, Šakių rajono mero vietos – konservatorius Edgaras Pilypaitis ir centristas Vidas Cikana.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus - jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, o Jonavoje - vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.

Balsavimo apylinkės šiose rinkimų apygardose bus atidarytos 7 val. ir jos veiks iki 20 valandos. Vyriausioji rinkimų komisija tikisi, kad balsavimo rezultatai paaiškės apie 22 valandą.