Parlamentaras sutiko priimti šį pasiūlymą, dėkodamas už pareikštą pasitikėjimą ir žadėdamas pagal galimybes aktyviai atstovauti TS-LKD partijai tarptautinėje erdvėje.

"Mūsų partijoje susikaupęs bene didžiausias užsienio ir saugumo politikos potencialas, šios partijos kūrėjai labiausiai prisidėjo prie Lietuvos Nepriklausomybės ir vakarietiškos krypties įtvirtinimo, partija turi plačiausią tinklą draugų transatlatinėje erdvėje, mus remia dauguma Lietuvos piliečių, gyvenančių užsienyje, todėl man didelė garbė perimti šias pareigas. Padarysiu viską, kad Vakarų pasaulyje glūdintis milžiniškas šios partijos rėmėjų potencialas sustiprintų TS-LKD bei sugrįžtų į Lietuvą kartu su dalimi sugrįžtančios Lietuvos, kuri taps ateities Lietuvos pagrindu", - antradienį vykusiame prezidiumo posėdyje sakė Ž. Pavilionis.

Ž. Pavilionis - buvęs Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius JAV ir Meksikai. Yra apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi. 2008 m. jis apdovanotas Nyderlandų Karalystės "Oranje-Nassau Grootofficier" ordinu. 2009 m. - Belgijos Karalystės Leopoldo II komandoro ordinu bei ordino "Už nuopelnus Lenkijai" Komandoro kryžiumi, Gruzijos garbės ordinu bei JAV Demokratijos bendrijos "Mark Palmer" apdovanojimu už indėlį kovojant už laisvę ir demokratiją pasaulyje.

Ž. Pavilionis pakeitė iki šiol šias pareigas užėmusią Gintarę Narkevičiūtę, nusprendusią pakeisti veiklos pobūdį.