Minėtus asmenis nemokamai linksmintis kviesdavo ne bendrovė, o pats meras R. Malinauskas.

„Niekada jokie politikai, valstybės tarnautojai į vandens parką nebuvo kviečiami, jei tai nebuvo oficiali miesto šventė“, – tvirtino R. Malinauskas. Pasak mero, tokios miesto šventės vyksta ir kitur, jų metu garantuojamas ir maitinimas, ir nakvynė. Per metus tokių renginių Druskininkuose būna apie tris.

Konservatorius Jurgis Razma teiravosi, kurie konkrečiai politikai tokia galimybe naudojosi. Pasak R. Malinausko, į renginius visada kviečiami Vyriausybės nariai, savivaldybei artimas sritis kuruojantys viceministrai ir kai kurie Seimo nariai. Tiesa, po kilusio skandalo kviečiami visi Seimo nariai. Tokiais atvejais, aiškina meras, neprasižengiama su teisės aktais.

R. Malinauskas tvirtino niekada neišskyręs konkrečių asmenų, kaip, pavyzdžiui, buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Žimanto Pacevičiaus. Jis, įtariama, ne kartą nemokamai lankėsi Druskininkų sveikatingumo centre „Aqua“, o po kilusio skandalo pasitraukė iš Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovų. „STT vadovas niekada neturėjo jokių išskirtinių sąlygų“, – teigė R. Malinauskas.

Komisijoje paaiškėjo, kad tvarkos, kaip kviečiami asmenys ir kokie atrankos kriterijai, nėra. Rimantas Jonas Dagys stebėjosi, kad valstybės politikai ir tarnautojai kviečiami bendrovės pelno sąskaita.

Tuo metu Druskininkų meras atremia, kad vandens parkas dirba pelningai, nėra gavęs dotacijos iš valstybės. Jo tvirtinimu, Europoje apie 80 proc. tokių parkų esą dotuojami. Pasak R. Malinausko, kvietimai – marketinginis sprendimas už bedrovės lėšas.

Konservatorius Arvydas Anušauskas stebėjosi, kas būtų, jei nuspręstų atvykti visi 141 Seimo nariai. R. Malinauskas paaiškino, kad prieš šventę kiekvienam Seimo nariui perskambinama pasitikslinti. Meras atskleidė, kad jau naudojami naujausi apartamentai, kurių kaina parai siekia 280 ar 380 EUR. Iki atidarymo esą niekas juose negyveno. Žiniasklaida šiuos itin prabangius apartamentus buvo aprašiusi kaip slaptus.

DELFI primena, kad skandalas kilo į viešumą iškilus, kad Druskininkų savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ galėjo nemokamai leisti naudotis savo paslaugomis daugeliui politikų, tarp jų – buvusiam STT vadovui Ž. Pacevičiui ir sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei.

STT Kauno valdyba ir Kauno apygardos prokuratūra dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto savivaldybės lėšų naudojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Prokurorai pareiškė įtarimus „Aqua” centro direktoriui Edmundui Antanaičiui, tyrimo metu iš politikų apklausta tik sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė.

Antras su šiuo sveikatinimo centru susijęs ir į viešumą išlindęs faktas – tai „Aqua“ darbuotojų sąraše figūruojantys žmones: paaiškėjo, kad centre dirba direktoriaus E. Antanaičio žmona, miesto mero R. Malinausko dukra ir buvusi žmona, mero pavaduotojo, socialdemokrato Lino Urmanavičiaus žmona ir sūnus, socialdemokratams priklausančios administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sūnus, socialdemokratų tarybos narė Inga Šinkonienė, socialdemokratų tarybos nario Virgaudo Taletavičiaus žmona, centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis.

Praėjusių metų lapkritį STT, įtariant piktnaudžiavimu, sulaikė „Aqua“ direktorių Edmundą Antanaitį. STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.