„Jeigu norėjote sužinoti, ko nori mergaitė, galiu jums papasakoti. Aš esu maža, bet nedaug ką suprantu politikoje. Bet žinau, kad tie vaikai, kurie sėdi laiptinėje ir ėda sėmkes ir spjaudosi, yra tikri durniai. Ir man atrodo, kad durniai yra tie, kurie visko prižada ir meluoja. Ir dar blogi yra tie, kurie tingi ir nieko nedaro ir visko pavydi“, - savo monologą „Youtube“ pradeda mergaitė.

Sykiu ji primena esanti per maža balsuoti. „Bet jūs galite“, - teigia siužeto herojė.

„Užtat pakelkit savo storas subines ir eikit balsuoti. Nes aš gyvensiu tokioje Lietuvoje, už kurią jūs balsuosite. Nes jeigu malsit šūdą (čia nuskamba „pypsiuku“ pridengtas rusiškas keiksmažodis – DELFI), patys ir kentėsit“, - pastarąją monologo dalį mergaitė palydi sunkiai tramdoma šypsena.

Po pauzės ji atvirai ragina balsuoti už konservatorius.

„Aš esu maža ir labai prašau, kad jūs balsuotumėt už konservatorius, nes aš negaliu balsuoti. Jūs turite balsuoti, jūs privalote. Aš noriu gyvent normalioj šaly“, - aidi mergaitės balsas, ekrane mirgant priminimams, jog Seimo rinkimai vyks sekmadienį.

Tada mergaitė grįžta į ekraną, kreipdamasi į „mielą Silvestrą“.

„Mielas Silvestrai, man nusibodo, kaip tu man tampai už kasų, pravardžiuoji, muši ir stumdai. Prieš visą Lietuvą tau sakau: eik tu šikt, gaidy“, - savo monologą baigia mokyklinukė.

M.Adomėnas: nesikeikti ji dar išmoks, o sveiką nuovoką turi jau dabar

Šiuo vaizdeliu uoliai dalijasi internautai. Tarp jų – ir vienas konservatorių rinkimų kampanijos architektų, parlamentaras Mantas Adomėnas.

Jis portalui kaunodiena.lt teigė fakto, kad vaikas įtrauktas į politinę agitaciją, nesureikšminantis. Jam neužkliūva ir tai, kad nepilnametė keikiasi: „Čia jau tėvų atsakomybė“.

Seimo narys teigia filme įžvelgiantis daugiau privalumų nei trūkumų: „Nesikeikti ji dar išmoks, o sveiką nuovoką turi jau dabar“.

Pasiteiravus, ar jis tikisi, kad filmas pridės konservatoriams rinkėjų balsų. „Nežinau, tai labai asmeniškas dalykas. Mergaitė išreiškė labai aiškią pilietinę poziciją. Tai savotiškai žavu“, – portalui sakė konservatorius.

Pasitikslinus, ar jis tikrai pritaria tokiam agitacijos būdui, M. Adomėnas atsakė: „Labai smagu, kad skatinama balsuoti“.

Politikas teigė, kad iš savo partijos bendražygių komentarų dėl šios vaizdo medžiagos dar nesulaukė.

R.Alekna: tai provokacija

Priešingai nei M. Adomėnas, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna siužetą vertina kategoriškai. Konservatoriai paskelbė apskritai atsiribojantys nuo mažametės keikūnės siužeto.

„Galiu užtikrinti, kad tai nėra TS-LKD rinkiminės kampanijos dalis. Priešingai, tai vertiname, kaip provokaciją ir antireklamą prie kurios galėjo prisidėti Tėvynės sąjungai nepalankios politinės jėgos. Manau niekam nekyla abejonių, kokias vertybes propaguoja Tėvynės sąjunga“, - šiame pareiškime cituojamas R. Alekna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (829)