"Kaip "Mažeikių naftos" akcininkė, "Williams International" labai nusivylė tuo, kad Lietuvos politikas Rolandas Paksas puola "Mažeikių naftą" ir netiesiogiai užsipuola sunkiai dirbančius bendrovės darbuotojus - tuos pačius žmones, kurie kiekvieną dieną stengiasi paversti "Mažeikių naftą" geresne bendrove. Gaila, kad beveik trijų tūkstančių Lietuvos naftos sektoriaus darbuotojų darbas ir gerovė tapo trumpalaikių politinių ambicijų taikiniu", teigė Johnas Bumgarneris penktadienį išplatintame "Williams Lietuva" pranešime spaudai.

Spaudos konferencijoje ketvirtadienį R. Paksas bei kiti Liberalų sąjungos lyderiai pareiškė, jog konservatorių proteguotas ir reklamuotas "Mažeikių naftos" privatizavimo ir plėtros projektas bei JAV bendrovės "Williams" verslo planas žlugo.

R. Paksas tvirtino, kad "Williams" per 7 mėnesius nesugebėjo užtikrinti stabilaus naftos tiekimo gamyklai, išspręsti projekto finansavimo, "Mažeikių nafta" ir toliau dirba nuostolingai.

Tuometinis premjeras R. Paksas, ūkio ir finansų ministrai Eugenijus Maldeikis ir Jonas Lionginas pernai rudenį atsisakė pasirašyti sutartis su "Williams International" ir atsistatydino iš pareigų.

J. Bumgarneris nuo trečiadienio Vilniuje susitinka su Lietuvos valdžios pareigūnais. Vizitą jis baigia penktadienį apie pietus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją