"Jis labai talentingas žmogus, vienas iš talentingiausių Lietuvos aktorių - ir komiško, ir dramatiško plano. Buvo žvaigždė tikrąja to žodžio prasme", - BNS ketvirtadienį sakė R.Rimeikis.

Teatro sąjungos vadovo teigimu, V.Šapranausko mirtis yra šiurpi tragedija, ir sunku spėlioti, kodėl ji įvyko.

"Labai didelio talento, tik gal tas šou pasaulis (...) nuvedė į tokius kažkokius.. Sunku spėti, kodėl įvyko, kas įvyko. Jei jis būtų realizavęs save daugiau profesionalioje teatro scenoje, jis būtų gal... Gal beprasmybę kažkokią pajuto - sunku pasakyti", - svarstė jis.

Apie V.Šapranausko mirtį ketvirtadienį BNS patvirtino Vilniaus policija.

Aktorius ir televizijos laidų vedėjas buvo rastas negyvas namuose.

V.Šapranauskui penktadienį būtų suėję 55 metai. Jis yra dirbęs Vilniaus mažajame teatre, pastaruoju metu buvo "Domino" teatro aktorius, vedė televizijos laidas.

V.Šapranauskas: niekada iki galo neatsiversiu

V. Šapranauskas gimė 1958 m. balandžio 19 d., penktadienį aktorius būtų sulaukęs 55-erių metų. V. Šapranauskas yra žinomas laidų vedėjas, humoristas, vaidino daugelyje teatro spektaklių ir kino filmų. Aktorius pasižymėjo aštriu liežuviu, puikiu humoro jausmu, mėgo juodą humorą.

Pastaruoju metu aktorius vedė televizijos laidas TV3 televizijoje, vaidino filmuose „Amerikietiška tragedija“, „Valentinas vienas“, „Zero 2”, „Vilniaus getas“, „Lernavan“ bei seriale „Moterys meluoja geriau“.

Garsiausi spektakliai: „Belaukiant Godo“, „Trys seserys“, „Vilnius-Dakaras“, „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Vyšnių sodas“, „Maskaradas“.

1997 m. V. Šapranauskas pelnė aukščiausią teatro apdovanojimą, „Kristoforo" statulėlę už vaidmenį režisieriaus Rimo Tumino spektaklyje „Maskaradas“.

V. Šapranauskas garsino ir animacinius filmus: „Op“, „Garfildas“, „La troškinys“, „Zebriukas Dryžius“, „Ledynmetis 3“.

V. Šapranauskas keliaudavo po Lietuvą su „Juodojo humoro klubu“, tačiau aktorius kartais neatvykdavo į pasirodymus, nedalyvavo TV3 televizijos dvidešimtmečio klipo filmavime, ne kartą nepasirodė laidų filmavimuose, tačiau teisinosi įvairiais sveikatos sutrikimais.

V. Šapranauskas buvo susituokęs su Daiva Šapranauskiene, su kuria susilaukė sūnaus Gyčio ir dukters Judrės. Aktorius aštuonerius metus palaikė romantiškus ryšius su aktore Rimante Valiukaite, pastaruoju metu gyveno su pop grupės „ŠarkA“ nare Ieva Stasiulevičiūte.

Interviu valstietis.lt aktorius yra sakęs, kad visuomet dėvi kaukę ir niekuomet iki galo neatsiveria net artimiausiems žmonėms.

„Niekada niekam iki galo neatsiversiu. Net patiems artimiausiems žmonėms. Kiekvienas turi pasilaikyti savo paslaptį, turėti ką nors savo. Kam? Sau! Jei viską atiduodi, kas tada esi? Kam tada tau vidus, oda iš viršaus, kuri viduje kažką slepia? Ir bendraudamas su žmonėmis – jei tai privaloma aplinka, o tu joje būti nenori, būtinai užsidėsi kaukę ir tik ji tave išgelbės. Man tai paprasta. Bet jei kaukės nenoriu, tiesiog išeinu. Apskritai manau, kad visi vaikštome su kaukėmis, absoliučiai visi“, - kalbėjo aktorius.

DELFI skaitytojams siūlo prisiminti - 100 akimirkų su V.Šapranausku