• V.Landsbergiui tvarto atsiimti nepavyks

    Gruodžio 1 dieną Kauno rajono meras Petras Mikelionis išsiuntė atsakymą Vytautui Landsbergiui ir informavo jį, jog rajono savivaldybė neturi teisinio pagrindo įregistruoti išlikusius medinius pastatus Kauno rajone, Gaižėnėlių kaime, kaip jo nuosavybę.

    Kreipėsi dėl statinių grąžinimo

    Maždaug prieš mėnesį V.Landsbergis kreipėsi į Kauno rajono savivaldybę ir prašė grąžinti jam Gaižėnėlių kaime išlikusius medinius trobesius, kuriuos su žeme (9,56 ha) 1939 metais nusipirko jo motina Ona Landsbergienė.

    Penktajame dešimtmetyje labai gerai sutarusi su Antanu ir Marijona Budriais, O.Landsbergienė (mirė 1957 m.) leido jiems apsigyventi Gaižėnėlių kaime, savo pirktame rąstų namelyje.

    A.Budrys mirė 1979 metais, M.Budrienė - šių metų birželį. Mirus A.Budriui, M.Budrienė oficialiai paveldėjo namą, taip pat kitus medinius statinius - tvartą, daržinę, malkinę, esančius Gaižėnų kaime (Kauno r.).

    Dabar ten gyvenanti Budrių dukra, Kačerginės pašto viršininkė Regina Dargužienė "Laikinajai sostinei" teigė, jog O.Landsbergienė galėjo dovanoti jos tėvams trobesius. Visi senieji dokumentai yra dingę.

    Maždaug prieš 10 metų R.Dargužienės ir jos motinos lėšomis senojo 28 kv. m. ploto medinio namelio vietoje iškilo mūrinis namas, taip pat kiti mūriniai statiniai: garažas su ūkiniu pastatu, tvartas, kluonas ir t. t. Iš senųjų medinių statinių teliko tvartas.

    Tačiau tai praėjusį rudenį nesutrukdė V.Landsbergiui kreiptis į Kauno rajono savivaldybę dėl išlikusių trobesių grąžinimo.

    Dėl trobesių kilo skandalas

    Neseniai kilo skandalas dėl trobesių, kuriuose gyvena R.Dargužienė, priklausomybės.

    Kauno rajono savivaldybės kontrolierė Dalija Daubarienė lapkričio mėnesį nustatė, kad Ringaudų seniūnijoje 1995 - 1999 m. dirbusi raštinės vedėja Filomena Šerstabojevienė buvusios seniūnės Audronės Barzdaitienės nurodymu iš Gaižėnėlių kaimo namų ūkio knygos neteisėtai išbraukė M.Budrienės pavardę ir įrašė O.Landsbergienę, kaip savininkę.

    V.Landsbergiui tvarto atsiimti nepavyks

    Kauno rajono meras P.Mikelionis gruodžio 1-ąją parašė atsakymą V.Landsbergiui ir, remdamasis Žemės ir kito nekilnojamojo turto kadastro bei registro įmonės Kauno filialo pažyma, nurodė, jog Nekilnojamojo turto registre O.Landsbergienės vardu Gaižėnėlių kaime įregistruotų statinių nėra.