Birštono savivaldybės naujojoje taryboje, kurioje absoliučią daugumą sudaro socialdemokratai ir LDDP nariai, vienu jos narių norėjo būti ir Birštono prapijos klebonas Jonas Dalinevičius, išrinktas pagal Socialdemokratų partijos sąrašą.

Tačiau kunigas spėjo dalyvauti tik viename tarybos posėdyje ir Bažnyčios vyresnybės reikalavimu buvo priverstas atsistatydinti iš miesto politiko posto.

Birštono meras Antanas Zenkevičius patikino, jog, nepaisant to, kad kunigas nebėra tarybos narys, jis galės bet kada dalyvauti sprendžiant miesto bendruomenei aktualius klausimus.

Senas Birštono gyventojas, ką tik 70-metį atšventęs rašytojas Vytautas Petkevičius sakė, nors jis pats ir nelankąs bažnyčios, tačiau J.Dalinevičių vertina už tai, kad jis yra "pasaulietiškas kunigas, ne davatka, supranta ir tikinčius, ir netikinčius".

Rašytojo nuomone, savivaldybė daug prarado veiklaus kunigo asmenyje netekusi tarybos nario.

Pabendravus su kitais Birštono gyventojais, verslininkais, teko išgirsti ir kitokių, skeptiškesnių, nuomonių apie kunigą, jo interesus ir priežastis, nulėmusias šio dvasininko kelią į politiką.