Paskutinį kartą rengiantis svarstyti teisėsaugos įtarimų sulaukusio pareigūno atleidimą, šis klausimas buvo atidėtas susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus iniciatyva. Pirmadienį Vyriausybės posėdyje jis pareiškė nesusipažinęs su sprendimui priimti reikalingais dokumentais, nes praėjusios savaitės posėdyje dėl ligos nedalyvavo.

J.Miliaus atleidimui reikia ne mažiau kaip aštuonių iš 15 Ministrų kabineto narių balsų - vien socialdemokratų tam nepakanka. „Darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ teigia nepritariantys J.Miliaus atleidimui, bet neaišku, ar partijų nurodymų laikysis jų formaliai deleguoti nepartiniai ministrai - energetikos ministras Rokas Masiulis ir vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

„Yra paprašyta visų ministrų dalyvauti posėdyje“, - svarstymo išvakarėse sakė ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Vyriausybės nutarimai priimami visų ministrų balsų dauguma.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketina, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.