Ministerija siūlo poilsio dieną perkelti iš sausio 6 dienos, šeštadienio, į sausio 2 dieną, antradienį. Tokiu atveju Lietuvos gyventojai nedirbtų šių metų gruodžio 30, šeštadienį, bei 31 dieną, sekmadienį, taip pat sausio 1, pirmadienį, ir sausio 2 dieną, antradienį, o vietoje antradienio dirbtų sausio 6 dieną, šeštadienį.

Tačiau praėjusią savaitę šis siūlymas buvo kritikuojamas per premjero aparato pasitarimą.

Kaip BNS informavo Vyriausybės patarėjas darbo ir socialiniais klausimais Stanislovas Trilikauskis, pasitarime buvo pastebėta, jog sausio 6 dieną yra stačiatikių Kūčios, todėl šią dieną dirbti būtų nekorektiška.

Ministerija taip pat siūlo poilsio dieną perkelti iš kitų metų lapkričio 10 dienos, šeštadienio, į lapkričio 2 dieną, penktadienį. Tokiu atveju per Vėlines kitais metais Lietuvos gyventojai nedirbtų lapkričio 1- 4 dienomis, o lapkričio 10 būtų darbo diena.

Taip pat siūloma poilsio dieną kitais metais perkelti iš gruodžio 22 dienos, šeštadienio, į gruodžio 24 dieną, pirmadienį. Tokiu atveju gyventojai per Kalėdas nedirbtų gruodžio 23- 26 dienomis, turėtų 4 poilsio dienas.

Kitąmet per Naujuosius metus Vyriausybei siūloma poilsio dieną perkelti iš gruodžio 29 dienos, šeštadienio, į gruodžio 31 dieną, pirmadienį. Tokiu atveju gyventojai nedirbtų gruodžio 30, sekmadienį, 31dieną, pirmadienį ir sausio 1 dieną, antradienį.