Toks sprendimas priimtas trečiadienį vykusiame ministrų kabineto posėdyje. Toliau Naujosios sąjungos (NS, socialliberalai) ir piliečių įstatymo iniciatyvą svarstys Seimas.

Vyriausybės posėdžio protokole sakoma, kad Vyriausybė NS iniciatyvą vertina kaip neatsakingą politinį žingsnį bei primenama apie neigiamas pasekmes, jei NS siūlymui būtų pritarta.

Vyriausybės nuomone, NS iniciatyva reiškia esminį valstybės nacionalinio saugumo politikos prioritetų koregavimą, Lietuvos kariuomenės naikinimą, integracijos į NATO programos įsipareigojimų žlugdymą, visuomenės, kariuomenės bei švietimo įstaigų tarpusavio supriešinimą.

Komentuodama ministrų kabineto sprendimą, NS pareiškė apgailestaujanti, kad "Vyriausybė nenori išgirsti tautos balso ir stengiasi nepastebėti katastrofinės mokslo ir švietimo padėties".

NS surinko daugiau kaip 87 tūkst. gyventojų parašų, remiančių socialliberalų siūlymą. Konstitucija numato, kad įstatymo leidybos iniciatyvą, be prezidento, Vyriausybės ir Seimo narių, turi 50 tūkst. piliečių.

Socialliberalų vertinimu, tokiu sprendimu Vyriausybė "tik patvirtina, kad nemoka tvarkytis valstybėje".

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius interviu BNS pažymėjo, kad, pagal Seimo statutą, bet kuris klausimas, susijęs su biudžetu, privalo būti įvertintas Vyriausybės išvadomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją