Projektą pristatęs socialinės apsaugos ir darbo ministras konservatorius-krikdemas Donatas Jankauskas posėdyje argumentavo, kad Tarptautinė darbo diena ne visur yra laisvadienis. Štai Airijoje, Anglijoje, Danijoje ir Olandijoje gegužės pirmąją dirbama.

Tuo tarpu Kūčios yra laisva diena Bulgarijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Danijoje, Estijoje, Švedijoje, o kai kuriose šalyse dirbama tik pusdienį.
Šiuo metu Darbo kodekse yra numatyta 14 šventinių dienų.
Gegužės pirmosios išbraukimui iš sąrašo nepritaria projekto Seime iniciatoriai socialdemokratai ir profsąjungos.

DELFI primena, kad Seimas Darbo kodekso pataisas, Kūčias skelbiančias ne darbo diena, pradėjo nagrinėti skubos tvarka, kad spėtų laisvadieniu skelbti jau šias Kūčias.

Šių pataisų iniciatoriai socialdemokratai taip pat siūlo Kūčias ne darbo diena skelbti šį statusą atimant iš kurios nors kitos šventinės ne darbo dienos arba tiesiog ją atidirbti savaitgalį.

Šiuo metu Darbo kodekse numatyta keturiolika švenčių dienų, per kurias įmonėse, įstaigose ir organizacijose nedirbama: sausio 1-oji – Naujieji metai, Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Kovo 11-oji – Nepriklausomybės atkūrimo diena, sekmadienį ir pirmadienį švenčiamos krikščionių Velykos (pagal vakarietišką tradiciją), gegužės 1-oji – Tarptautinė darbo diena, pirmas gegužės ir birželio sekmadieniai – Motinos bei Tėvo dienos, birželio 24-oji – Rasos ir Joninės, liepos 6-oji – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena, rugpjūčio 15-oji – Žolinė, lapkričio 1-oji – Visų Šventųjų diena, gruodžio 25-oji ir 26-oji – Kalėdos.