Pernai LGKT nagrinėjo 170 diskriminacijos atvejų: buvo pateikti 157 skundai bei atlikta 13 tyrimų savo iniciatyva. 2010 m. buvo pateikti 148 skundai bei atlikta 10 tyrimų savo iniciatyva.

Kaip ir kasmet, 2011 m. daugiausiai skundų gauta dėl lyties diskriminacijos - 42. Dėl amžiaus gauti 36, socialinės padėties - 29, tautybės - 16, negalios - 11, kalbos - 7, seksualinės orientacijos - 4, religijos ir įsitikinimų - 2 skundai.

Pernai padaugėjo skundų dėl lyties (2010 m. buvo 40), amžiaus (buvo 25), negalios (buvo 22), sumažėjo dėl socialinės padėties (buvo 30 ), tautybės (buvo 21). Dėl religijos ir įsitikinimų pernai ir užpernai gauta vienodai skundų - po 2.

Tik 14 proc. atvejų nebuvo galima atlikti išsamaus tyrimo, nes skundai nepriklausė LGKT kompetencijai. Tokiais atvejais besiskundžiančiam asmeniui nurodyta kompetentinga institucija - dažniausiai policija, prokuratūra, teismas,"Sodra", Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Seimo kontrolierių įstaiga, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, vartotojų teisių organizacijos.

Pernai padaugėjo diskriminuojamų darbo skelbimų internete. Skelbimuose dažniausiai buvo teikiama pirmenybė tam tikro amžiaus ar lyties valytojams, vairuotojams, vadybininkams, administratoriams, apsaugos darbuotojams. Padaugėjo anoniminių pasiteiravimų dėl teisių apribojimų. Konsultuotasi ne tik dėl galimos diskriminacijos, bet ir įvairiais kitais teisiniais klausimais (darbo ir šeimos teisės, žmogaus teisių, privataus gyvenimo ir kt.).

Lygių galimybių kontrolierės Aušrinės Burneikienės teigimu, krizės metu žmonės jaučiasi nesaugūs ir aiškiną biją pateikti skundą dėl diskriminacijos ir taip užsitraukti darbdavio ar bendradarbių nemalonę. Diskriminaciją žmonės vis labiau įžvelgė ne tik darbo, bet ir prekių paslaugų srityje".

Daugiausiai skundų 2011 m. dėl galimų pažeidimų buvo pateikta darbo santykių srityje (54). Dėl valdžios ir valdymo institucijų veiklos skųstasi 38 kartus, dėl prekių ir paslaugų - 32 kartus. Mažiausiai skųstasi dėl švietimo įstaigų veiklos - 11 kartų.

Pastaruosius kelerius metus išlieka tendencija, jog daugiausiai lygių galimybių siekia didmiesčių gyventojai: 2011 m. 53 proc. skundų gauta iš Vilniaus, 20 proc. iš Kauno regionų. Kiek mažiau skundų sulaukta iš Klaipėdos (7 proc.), Šiaulių (7 proc.), Panevėžio (6 proc.). Iš Marijampolės gauta 4 proc., Telšių - 2 proc., Utenos - 1 proc. visų skundų. Nė vieno skundo negauta iš Tauragės bei Alytaus regionų.