Greta šarvuoto "Mercedes-Benz", kuriuo į Seimą iš Kėdainių atvyksta asmens sargybinių lydimas V. Uspaskichas, kukliai atrodo net Seimo pirmininko tarnybinis BMW limuzinas.

Be V. Uspaskicho, Seime dabar posėdžiauja dar septyni milijonieriai. Antroje vietoje - Valstiečių partijos pirmininkas 31 metų Ramūnas Karbauskis (4,8 mln. litų), trečioje - pirmą kartą į Seimą patekęs buvęs šalies komunistinės jaunimo sąjungos lyderis, LDDP narys 44 metų Alfonsas Macaitis (3 mln. litų) ir 48 metų socialliberalas Kęstutis Skamarakas (2 mln. litų).

Po milijoną yra užgyvenę Krikščionių demokratų sąjungos pirmininkas - iš emigracijos JAV į Lietuvą prieš aštuonerius metus sugrįžęs gyventi daktaras Kazys Bobelis, Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nariai Jonas Budrevičius bei liberalai 38 metų Saulius Lapėnas ir 43 metų palangiškis Raimundas Palaitis.

"Lietuvos rytas" taip pat pastebi, kad naujasis Seimas, lyginant su ankstesnių kadencijų parlamentais, atjaunėjo. Prieš ketverius metus išrinktų Seimo narių amžiaus vidurkis buvo 49,2, šiemet nesiekia nė 48 metų. Jauniausias - klaipėdietis liberalas Eligijus Masiulis, kuriam tėra 26 metai.

Tarp išrinktųjų - 31 inžinierius ir 24 ekonomistai. Žemės ūkio specialistų yra 12, medikų - 11, fizikų - 8, teisininkų - 7. Žurnalistų, pedagogų bei kultūrinių renginių organizatorių - po šešis. Seime dirbs keturi istorikai, tiek pat politologų, trys filosofai, trys architektai ir du lakūnai. Įstatymų leidžiamajai valdžiai atstovauja po vieną matematiką, biologą, psichologą, chemiką. Seimas taip pat turės savo chorvedį, laivavedį, choreografą ir teologijos magistrą.

Aukštojo mokslo cenzo neturi tik trys Seimo nariai. Nors broliai Seime - skirtingomis pavardėmis, asmenų, kurie giminystės ryšiais nėra susieti, tačiau turi tas pačias pavardes, yra net šeši. Liberalų sąjungą pasirinko du Lapėnai - 38 metų verslininkas Saulius iš Jurbarko ir 42 metų inžinierius bei lakūnas Vytautas.

Tarp liberalų yra ir du Matulevičiai - 52 metų ekonomistas Algimantas ir 54 metų gydytojas Juozas iš Kaišiadorių. Valstiečių partijos lyderis Ramūnas Karbauskis įsiliejo į ekspremjerės Kazimieros Prunskienės vadovaujamą mišrią frakciją, o 42 metų verslininkas iš Tauragės Vaclovas Karbauskis yra socialliberalas.