Tai jis pasakė reaguodamas į prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą, jog formuojant Vyriausybę negali dalyvauti Darbo partija.

"Sąžiningai pasakius, nelabai galvojau apie save į tą postą, bet po šiandieninio akibrokšto Konstitucijai, demokratinėje teisinėje valstybėje žmonių valiai, aš matysiu šiame poste būtent save", - "Lietuvos ryto" televizijos eteryje sakė V.Uspaskichas.

Pirmadienio rytą jis teigė priešingai: "Iš tikrųjų tai ne mano profilis – aš esu geriausias vykdomosios valdžios atstovas negu Seimo, bet kaip ir partija dar nuspręs. Aš save mažiau matau tame poste".

Darbo partija Seime turės 29 mandatus, dėl koalicijos formavimo ji tariasi su socialdemokratais ir "tvarkiečiais".

V. Uspaskichas: Prezidentė padarė „didžiulę klaidą“

LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ V.Uspaskichas sakė, kad po D. Grybauskaitės pasisakymo, jis galutinai apsiprendė likti Seime ir „kasdien rodyti savo veidą“.

„Tikrai einant į rinkimus beveik 99 proc. žinojau, kad mes negausim absoliučios daugumos, negausim 60 kokių mandatų. Galvojau, vis tik man teks likti Europos Parlamente ir mūsų komanda gana sąžiningai, tvarkingai atliks savo pareigą pagal išreikštą procentą pasitikėjimo, įgyvendins Darbo partijos programą. Bet dabar kada pakurstė tokį dalyką, aš labai svarstau galimybę likti Seime ir savo veidą rodyti kasdien ten, kur jo nenori matyti“, – sakė Darbo partijos lyderis.

Paklaustas, ar Prezidentė padarė klaidą, V.Uspaskichas sakė: „Didžiulę. Šitoj vietoj jaučiuosi labai sąžiningu politiku, jaunos, civilizuotos, demokratinės kartos. Aš niekuomet nebuvau, skirtingai nuo jos (Prezidentės – DELFI), komunistu, niekada nebuvau komjaunuoliu, aš gimiau ir išaugau tremtinių miestelyje, o jinai tuo metu dėstė komunistų partinei mokyklai. Ir kada Lietuva paskelbė nepriklausomybę, jinai ten dar dėstė ir priklausė Burokevičiaus partijai. Taigi, gerbiamieji, ne man nurodinėti šitoj vietoj. Aš tikrai liksiu Seime ir sveikinsiuos kas rytą“, – sakė V.Uspaskichas.