"Kodėl sustiprina? Kaip tik Darbo partija dabar šiek tiek išteisinta. Sustiprina kai kurie nariai, dėl kurių dar nesibaigė ikiteisminis procesas, tyrimas. O iš tyrimo man žinomi tokie faktai, kad nei vienas įtariamasis, kuris įvardintas Konstituciniame Teisme, net nepakviestas į tyrimus. Tai keistai atrodo - byla iškelta, viešai įvardinti kalti žmonės, o jų nekviečia net į apklausą", - pirmadienį per Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos posėdžio pertrauką sakė V. Uspaskichas taryba.

Kodėl prezidentės pasisakymai dažnai būna nukreipti būtent į Darbo partiją, V. Uspaskichas teigė nežinąs, ir siūlė to klausti pačios prezidentės. Kol kas partija į tokius pasisakymus, anot jo, reaguoti nežada.

"Suprantat, kol kas vyksta pasisakymai. O kada baigsis pasisakymai, bus sprendimai, tada mes žiūrėsime, ką daryti" , - sakė V. Uspaskichas.

V. Uspaskichas sakė esąs "ne prieš", kad prie formuojamos naujos valdančiosios koalicijos prisijungtų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ir jai būtų atiduota viena ministerija. Anot jo, tam neprieštarauja ir Darbo partijos taryba.

Kokią būtent ministeriją gautų LLRA, anot V. Uspaskicho, dar nenutarta.

Pirmadienį Darbo partijos juodosios buhalterijos baudžiamojoje byloje buvo pradėta skaityti ikiteisminio tyrimo medžiaga. V. Uspaskichas kategoriškai neigė, kad posėdžio metu skaitytose Darbo partijos buhalterijos darbuotojų telefoninių pokalbių išklotinėse ir elektroniniuose susirašinėjimuose yra minimas būtent jis.

Darbo partijos lyderis kategoriškai neigė ir žinojęs apie juodosios buhalterijos egzistavimą. Jis sakė, kad pasirašė tik "normalią, oficialią metinę deklaraciją".

V. Uspaskichas sakė, esą susirašinėjimuose minimas "V. U.", kuriam yra atsiskaitoma, gali būti ir "Vilniaus universitetas". Taip pat jis kalbėjo, esą pateiktose pokalbių išklotinėse kalbama "ne apie milijonus, o apie du tris šimtus litų".

"Aš vis laukiu, kada bus pokalbyje milijonai. Taigi kalbama apie dvidešimt penkis milijonus. Jie nefiksuojami niekur. Jokios operatyvinės medžiagos, jokių užfiksuotų pokalbių nėra", - sakė V. Uspaskichas.

Parodymus byloje Darbo partijos lyderis žadėjo duoti, kai bus baigti viešinti liudininkų parodymai.

Teismo posėdžio metu toliau skaitoma Darbo partijos bylos medžiaga.