V.Grybo gatvė sostinės Antakalnyje. Keli neišvaizdūs seni daugiabučiai, vaikų darželis ant kalno ir globos namai. O tarp jų – viena už kitą aukštesnės bažnyčios, minios piligrimų, varpų aidai ir nenutrūkstančios maldos. Tokie regėjimai jau aplankė europarlamentarą V.Tomaševskį, padėjusį Lenkų rinkimų akcijai ir Rusų aljanso koalicijai Valdemaro Tomaševskio blokui laimėti vienuolika mandatų į sostinės tarybą, rašo „Lietuvos rytas“.

Rimtu veidu V.Tomaševskis pastarosiomis dienomis ne kartą patvirtino – taip, Vilniui Dievo Gailestingumo sanktuariumas (vieta, kur saugomos religijos šventenybės) tiesiog būtinas, nes Vilnius – šventas miestas.

O iškilti sanktuariumas galėtų Antakalnyje, šalia Šv.Faustinos namo, nes čia Jėzus apsireiškė Faustinai.

V.Tomaševskis primena, kad Lagevnikas netoli Krokuvos, kur palaidota šv.Faustina, per metus aplanko iki dviejų milijonų piligrimų. Esą jei Vilniuje iškiltų maldos namai prie Šv.Faustinos namo, per metus galima tikėtis bent pusės milijono piligrimų.

Ne tiktai V.Tomaševskis, bet ir Lenkų rinkimų akcija kartoja – Vilnius yra Dievo Gailestingumo kulto miestas, todėl ši partija rems siekį pastatyti Dievo Gailestingumo sanktuariumą.

„Jis turi būti statomas greitai, nes tai – Vilniaus šansas. Atvykstantys piligrimai čia paliktų nemažai pinigų”, – tikina V.Tomaševskis.

Nuo 2008 metų pavasario, kai Šv.Faustinos namas tapo atviras visuomenei, jį aplankė apie 40 tūkstančių žmonių.