Tyrimą VTEK pradėjo gavusi kreipimąsi iš Seimo nario Valerijaus Simuliko, kuris A.Visockui pralaimėjo mero rinkimus.

Šiaulių meras sako nedalyvavęs svarstant teritorijos specialųjį planą, taip pat pažymi, kad piliakalnis su gyvenviete yra ne miesto, o rajono teritorijoje, be to, planas patvirtintas dar 2014 metais.

„Specialusis planas patvirtintas, jei neklystu, 2014 metų pradžioje, absoliučiai nedalyvavau jokiam sprendime, netgi Bubių bendruomenės pasitarime. Taip, aš turiu ten sklypą, ir tai, kad Seimo narys remiantis spauda atiduoda į VTEK, tai yra jo sprendimas, galbūt čia vertėtų paklausti, kaip tie visi straipsniai atsiranda ir kodėl būtent atsiranda viename spaudos kanale“, - BNS sakė A.Visockas.

„Vieši ir privatūs interesai sumaišomi, kai įtakojamas vienokių ar kitokių sprendimų priėmimas, tarkime, tarybos narys balsuoja už savo kokios nors įmonės protegavimą ar kažką tokio. Nedalyvavau jokiuose absoliučiai sprendimuose ir neįtakojau, kas susiję su Bubių gyvenvietės specialiojo plano rengimu. Tai yra rajono teritorija, visų pirma, ir šitą darbą atliko Kultūros vertybių apsaugos departamentas, ir pasikartosiu, šis specialusis planas pasirašytas 2014 pradžioje“, - tvirtino meras.

VTEK pranešė pradėjusi tyrimą Šiaulių miesto mero A.Visocko veiksmų, svarstant Bubių piliakalnio specialųjį planą. Pasak VTEK, gautame pranešime Seimo narys V.Simulikas, remdamasis publikacijomis laikraštyje „Šiaulių kraštas“, prašo išaiškinti, ar Šiaulių miesto meras nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Pasak pranešimo, manoma, kad jis darė įtaką, siekdamas pakeisti jo nuosavybės teise valdomo sklypo, įeinančio į saugomą Bubių piliakalnio teritoriją, paskirtį. Taip pat prašoma išaiškinti, ar A.Visockas nepateko į interesų konfliktą, kai savivaldybė vykdė automobilio įsigijimo konkursą – nurodomas, kad meras yra bendrovės, kuri laimėjo Šiaulių miesto savivaldybės skelbtą konkursą dėl automobilio įsigijimo, akcininkas.