Atsižvelgdama į tai, kad B.Vėsaitė yra atleista iš ūkio ministrės pareigų, komisija nusprendė nutraukti tyrimą dėl jos veiksmų, vykstant į tarnybinę komandiruotę Kazachstaną, rašoma komisijos pranešime.

Tačiau VTEK nutarė B.Vėsaitės tyrimo medžiagą pagal kompetenciją perduoti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Etikos sargai taip pat nutraukė tyrimus dėl buvusių B.Vėsaitės patarėjų Vilijos Vertelienės bei Jūratės Antanaitytės-Voldemarienės galimo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu iš ūkio ministrės pareigų atleista socialdemokratė B.Vėsaitė anksčiau pripažino, kad "padarė klaidą", kai su verslininkais jų užsakytu lėktuvu skrido į Kazachstaną. Ministrė teigė, kad "skubėjimas" ją atleisti, anot jos, nebuvo "adekvatus aktas".

B.Vėsaitė su dviem patarėjomis bendrovės "Arvi" užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje Astanoje. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui. Tačiau civilinės aviacijos specialistų duomenimis, užsakomasis skrydis verslo klasės lėktuvu į Astaną ir atgal gali kainuoti apie 100 tūkst. litų, vienam keleiviui kelionė gali kainuoti apie 13 tūkst. litų. "Arvi" šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties.