Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos persiųstame anonimo skunde VTEK nurodyta, kad savivaldybės įmonės „Trakų paslaugos“ direktorius V.Urbonavičius švaisto valstybės pinigus, per viešuosius pirkimus perka įrangą, techniką ir paslaugas daug kartų brangiau, nei rinkos kaina. Skunde daugiau informacijos apie konkrečias įmones nepateikta, tik duota nuoroda į įmonės auditą.

VTEK, išnagrinėjusi audito medžiagą, konstatavo, kad dažniausiai įmonės skelbtus konkursus laimi bendrovės „Autosistema“ ir „Akvapontis“, tiekiančios įrangą ir jos remonto paslaugas. Komisija, patikrinusi politiko deklaracijas, nenustatė, kad jis galėtų būti susijęs su įmonėmis, laimėjusiomis konkursus.

Audito medžiagoje, anot tyrimą atlikusių VTEK darbuotojų, apie susijusias įmones nėra kalbama, tik nagrinėjama paslaugų ir įrangos rinkos kaina.

VTEK atstovai taip pat informavo, kad medžiaga perduota Viešųjų pirkimų tarnybai.

Savivaldybėje šiuo metu atliekamas kitas tyrimas dėl V.Urbonavičiaus. Jį valdantieji liberalai kaltina darius spaudimą administracijos darbuotojams, kad jo vaikas būtų priimtas į norimą vaikų darželį.