VTEK gautame pranešime teigta, jog pernai sausį meras pardavė UAB "Dzūkų žinios" akcijas. Atsižvelgus į VĮ "Registrų centro" duomenis apie pasikeitusius šios bendrovės akcininkus ir galimai parduotų akcijų vertę, viršijančią 9 tūkst. eurų, prašyta įvertinti, ar neatskleidęs šio sandorio privačių interesų deklaracijoje A. Margelis nenusižengė prievolei deklaruoti 3 tūkst. eurų vertę viršijančius sandorius per vieno mėnesio laikotarpį.

Tyrimo metu nustatyta, kad pernai sausį meras su privačiu asmeniu sudarė ne akcijų pardavimo, bet dovanojimo sutartį, pagal kurią neatlygintinai perdavė 2 698 paprastąsias vardines "Dzūkų žinių" akcijas. Vienos jų nominali vertė - 2,90 euro. Šalys dovanojamą objektą įvertino 1 000 eurų. Nuo šios sutarties pasirašymo dienos privatus asmuo įgijo, o A. Margelis prarado visas bendrovės akcininko teises ir pareigas.

"Atsižvelgus į tai, jog akcijų dovanojimo sutartyje nurodyta sandorio vertė neviršija Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatytos privalomos deklaruoti sumos, prievolė atskleisti šį sandorį privačių interesų deklaracijoje A. Margeliui nekilo", - konstatavo VTEK.

Tačiau VTEK kyla abejonių dėl minėtos dovanojimo sutarties objekto (2 698 akcijų) vertės (1 000 Eur). Vis dėlto, anot etikos sargų, pagal įstatymais suteiktus įgaliojimus, VTEK negali vertinti šio sandorio teisėtumo ar kreiptis dėl jo panaikinimo į teismą, nes nenustatyta, kad šis sandoris buvo sudarytas pažeidžiant Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

Kol VTEK aiškinosi, ar A. Margelis nesupainiojo interesų, Tėvynės sąjunga-krikščionių demokratų partija buvo sustabdžiusi jo narystę partijoje.