„Druskininkų savivaldybės tarybos nariai pranešė, jog politikas (V. Semaška) savivaldybės komitetų bei tarybos posėdžiuose nenusišalino sprendžiant su Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykla susijusius klausimus, nors šioje įstaigoje dirba jo žmona“, - sprendimą pradėti tyrimą dėl konservatoriaus aiškina etikos sargai.

Apie sprendimą nepradėti tyrimo dėl R.Malinausko VTEK antradienį viešame pranešime neinformavo. Visgi VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė BNS patvirtino, jog antradienį buvo sprendimas ir dėl R. Malinausko. Kartu ji pabrėžė, jog posėdyje antradienį apsispręsta dėl epizodų, nesusijusių su sveikatingumo ir poilsio centru „Aqua“. Dėl R.Malinausko veiksmų, susijusių su „Aqua“, tyrimas tęsiamas.

„Komisija nepradėjo tyrimo, kadangi pritrūko duomenų, o klausimas buvo apie Druskininkų savivaldybės tarybos narių pranešimą, kurio esmė - kad 2015 metų gruodį meras balsavo prieš siūlymą tarybos posėdžio darbotvarkę papildyti su UAB „Kautros keltuvai“ susijusių klausimu (...). Skunde pažymima, kad bendrovėje dirba R.Malinausko dukra“, - sakė VTEK atstovė.

Evelina Malinauskaitė dirba bendrovėje „Kautros keltuvai“, BNS patvirtino bendrovės vadovas Gintautas Pakusas.

VTEK akiratyje pastaruoju metu atsidūrę ir daugiau Druskininkų politikų.