„Natūralu, kad Lietuva, būdama NATO ir Europos Sąjungos nare, yra minima tarp tų valstybių, bet kokių nors papildomų grėsmių indikatorių šiuo metu nėra ir dėl to kelti terorizmo išpuolio grėsmės lygio kol kas nenumatome“, - BNS sakė VSD atstovas Vytautas Makauskas.

Anot jo, šis vaizdo klipas yra „islamistų kurtas produktas“, tačiau jis nedetalizuoja, kaip VSD tai išsiaiškino. Paklaustas, ar VSD preziumuoja, kad klipo autoriai - „Islamo valstybės“ grupuotė, jis atsakė teigiamai.

„Saugumo departamentui šita informacija yra žinoma gerokai anksčiau, su ja yra dirbama, ir kol kas galima konstatuoti, kad yra daromas paprasčiausiai psichologinis spaudimas tokiais pranešimais ir tokiais video siužetais, kurie yra platinami. Dėl to šito nereikėtų priimti kaip šimtaprocentinio grasinimo, tai yra tiesiog gąsdinimas, ko ir siekia teroristai“, - aiškino jis.

Linas Linkevičius
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)