Pasak VSD direktoriaus Dariaus Jauniškio, speciali anoniminė telefono linija padės Lietuvos piliečiams aktyviau tiesiogiai prisidėti prie šalies saugumo stiprinimo.

„Karinių, hibridinių, propagandos bei informacinių grėsmių tematika labai plačiai išnagrinėta ir aptarta karybos specialistų, žurnalistų, politikų bei visuomenės veikėjų. Tačiau ne ką mažesnės svarbos grėsmės valstybės saugumui yra priešiškos žvalgybos tarnybos, kurių taikiniu gali tapti kiekvienas Lietuvos pilietis. Iki šiol apie tokio tipo grėsmes buvo kalbama per mažai“, – VSD pranešime cituojamas D. Jauniškis.

VSD per žiniasklaidos priemones transliuos vaidybinius siužetus apie tikrais faktais paremtas Lietuvos piliečių verbavimo istorijas.

Anot pranešimo, šie klipai parengti su prie iniciatyvos visuomeniniais pagrindais prisidėjusiais savanoriais: profesionaliais scenaristais, režisieriais, prodiuseriais ir kitais specialistais.

„Esame maža pasienio zonos šalis. Mums nuolat siunčiamos okupacinio turinio žinutės iš Rytų, o taip pat kyla ir naujų pavojų mūsų šalies saugumui: terorizmas, pabėgėlių krizė Europoje, susiduriame su dažnėjančiomis kibernetinėmis atakomis. Tikime, kad apie padėtį geriau informuoti piliečiai bus stipresni ir pajėgs apsaugoti save ir savo šeimas, o tuo pačiu stipresnė taps ir mūsų valstybė. Kviesdami skambinti į pasitikėjimą liniją skatiname piliečių atsakingumą, kritinį mąstymą ir pilietiškumą“, – teigė VSD direktorius.