Ikiteisminis tyrimas STT Klaipėdos valdyboje pradėtas prieš keletą mėnesių, gavus informacijos, kad beveik porą metų G. Kuznecovas tarnybiniu automobiliu nuolat važinėdavo iš Pagėgių į Vilnių ir atgal. Byloje įvardyta VSAT padaryta žala, kurią pavyko pagrįsti dokumentais – 3253 litai.

Šią savaitę STT pareigūnai ir bylą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Sigitas Jasevičius nusprendė, jog įrodymų surinkta pakankamai – yra pagrindas G. Kuznecovui pareikšti įtarimą. Tai padaryti ketinama pirmadienį. Už piktnaudžiavimą Baudžiamajame kodekse numatytos tokios bausmės: teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Aukštąjį išsilavinimą G. Kuznecovas įgijo SSRS karo akademijoje. 1993 metais pradėjo tarnybą pasienyje, Pagėgių rinktinėje. 1997-iais G. Kuznecovas tapo šios rinktinės vadu. 2006-iais jis tapo antruoju asmeniu pasienio tarnyboje - buvo paskirtas laikinuoju VSAT vado pavaduotoju štabo viršininku. 2007-ųjų liepą buvo galutinai paskirtas į šias pareigas.

Pagėgiuose gyvenusiam G. Kuznecovui 2007-ųjų vasaros pabaigoje buvo skirtas tarnybinis butas Vilniuje. Bet ir po to jis tarnybiniu transportu tebevažinėjo į Pagėgius. STT nustatė, kad nuo 2006-ųjų lapkričio iki 2008-ųjų rugsėjo G. Kuznecovą vairuotojas tarnybiniu automobiliu daugybę kartų vežė iš Vilniaus į Pagėgius ir atgal. Tarp šių miestų – 246 kilometrai.