„Darbas rinkimų apylinkėse vyksta pakankamai sklandžiai. Trukdžių atsirado tik Šešuolėlių rinkimų apylinkėje dėl ryšio problemų, tačiau jos buvo iš karto išspręstos“, - sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, rinkėjų aktyvumas kol kas nėra didelis.

„Matome, kad rinkėjų aktyvumas kol kas nėra didelis. Galbūt dėl to, kad sekmadienis, ankstus rytas, gražus oras už lango. Bet žiūrint į duomenis, kurie artėja link 11 valandos, matome, kad rinkėjų aktyvumas didėja“, - kalbėjo L.Matjošaitytė.

VRK turimais 10 val. duomenimis, rinkimų dieną Širvintų rajono savivaldybėje jau balsavo 7,77 proc. rinkėjų, Trakų rajono savivaldybėje - 5,97 proc. rinkėjų, o Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje - 5,42 proc. rinkėjų.

VRK duomenimis, savo valią per išankstinį balsavimą, specialiuose paštuose ir namuose iš viso pareiškė 6760 rinkėjų, arba beveik 9,2 proc. visų šiuose rinkimuose balsuoti galinčių rinkėjų.

Pasak VRK pirmininko pavaduotojos, policijos pareigūnai iki sekmadienio 10 val. iš viso yra gavę 27 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus: Trakų rajone gauti 9 pranešimai, Širvintų rajone - 18. Ikiteisminių tyrimų, pasak L.Matjošaitytės, kol kas nėra pradėta.

„Rinkimų dieną gauti pažeidimai apie galimą rinkėjų papirkinėjimą, tačiau papirkimo atvejai, kaip informuoja policijos pareigūnai, nėra nustatyti. Viename pranešime minima, kad rinkėjams už balsą siūloma 20 eurų“, - sakė L.Matjošaitytė.

Balsavimo apylinkės veiks nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Trakų rajono rinkėjų sąrašuose yra 28 tūkst. 775, Širvintų rajono – 14 tūkst. 768, Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje – 30 tūkst. 194 rinkėjų.

Pakartotinių rinkimų Trakų ir Šilutės rajonuose prireikė, kai Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo 1-ąją vykusių savivaldos rinkimų rezultatus. Taip pat dėl šiurkščių pažeidimų panaikinti Širvintų rajono savivaldybės mero rinkimų rezultatai.

Nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje organizuojami, nes čia per 2012 metų rinkimus nugalėjęs Algis Kašėta buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.