VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas tvirtino, jog vienintelis didelis pokytis rinkimų sąrašuose yra „tvarkiečio“ Kęsto Komsio pašalinimas dėl galimai pirktų balsų Šilutės apygardoje.

„Komskis turi būti išbrauktas iš sąrašų ir turime įrašyti Kamblevičių („tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius - BNS). Jam, ačiū Dievui, nusprendėme, kad ne tiek daug balsų pirkta, kad būtų proga išmesti. Aš palaikau, kad čia yra geras sprendimas. Reikia nepasiduoti provokacijai“, - posėdyje sakė Z.Vaigauskas.

70 Seimo narių renkama daugiamandatėje apygardoje, o 71 - vienmandatėse - iš viso 141 tautos atstovas. Trys parlamentarai - Ingrida Šimonytė, Leonardas Talmontas ir Česlavas Olševskis - vienmandatėse apygardose išrinkti jau per pirmąjį turą.

Daugiausiai vietų Seime turės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - 56 mandatus. Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai turės 31 vietą, socialdemokratai - 17, liberalai - 14, 8 - Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga, - „Tvarka ir teisingumas“. Po vieną mandatą iškovojo Lietuvos žaliųjų partija, Centro partija bei partija „Lietuvos sąrašas“.

„Tvarkietis“ Kęstas Komskis dėl galimo balsų pirkimo sekmadienį prarado laimėtą Seimo nario mandatą - VRK vienbalsiai panaikino jo pirmumo balsus. Išbraukus K.Komskį, į Seimą patenka sąraše žemiau likęs V.Kamblevičius.