Tai L. Linkevičius sakė po to, kai Vokietijos ministras sukritikavo NATO dėl Aljanso pozicijos Rusijos atžvilgiu. Jis teigė, kad F. W. Steinmeieris vokiečių spaudoje pasirodžiusius pasisakymus pavadino „interpretacijomis“.

„Buvo įvairių komentarų spaudoje ir norėjau paklausti, kaip tą viską suprasti“, — BNS pirmadienį telefonu iš Liuksemurgo sakė ministras.

„Jis prašė net ir viešai pasakyti, kad tos interpretacijos spaudoje neturi kelti abejonių dėl Vokietijos indėlio į Baltijos valstybių saugumą ir konkrečiai kalbant apie Vokietijos įsipareigojimus, artėjant NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje“, — pridūrė L. Linkevičius.

Abu ministrai buvo susitikę Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimo kuluaruose.

Vokiečių laikraštis „Bild“ praėjusią savaitę citavo F. W. Steinmeierį, kuris NATO poziciją Rusijos atžvilgiu pavadino „karo kurstymu“.

Vokietijos ministras kalbėjo, turėdamas omeny NATO karių dislokavimą prie Rusijos sienų bendradarbiaujant su Baltijos ir kitomis Rytų Europos šalimis.

„Ko neturėtume daryti, tai dar labiau komplikuoti situacijos kurstant karą ir trepsint batais. Tie, kas mano, jog simboliniais tankų paradais prie rytinių sienų didina saugumą, klysta“, — teigė F.W.Steinmeieris.

NATO gynybos ministrai praėjusią savaitę nusprendė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje dislokuoti keturis sąjungininkų batalionus, siekiant atgrasyti Rusiją. Sprendimas priimtas prieš kitą mėnesį Varšuvoje vyksianti Aljanso viršūnių susitikimą, kuriame greičiausiai bus paskelbta, kad Lietuvoje šis batalionas bus kuriamas Vokietijos karių pagrindu.

NATO teigia, kad papildomi pajėgumai į Rytų Europą siunčiami reaguojant į agresyvius Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Savo ruožtu Rusija aršiai priešinasi Aljanso plėtrai į buvusias sovietines respublikas ir praėjusį mėnesį pranešė sukursianti tris naujas divizijas pietvakarių regione reaguodama į tai, ką pavadino pavojinga karine koncentracija prie savo sienų.