Kaip Eltą informavo VMVT atstovė spaudai Jurga Savickaitė, jam žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės įsakymu yra laikinai pavesta eiti pareigas.

D. Kliučinskas yra ėjęs ir šios tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pareigas.

Naują šios įstaigos vadovą ketveriems metams žemės ūkio ministro teikimu priima į pareigas ir atleidžia iš jų Vyriausybė. Taip numato Vyriausybės įstatymas.

Žemės ūkio ministrės atstovė spaudai Jolanta Butkevičienė teigė, kad V. Baltraitienė šiuo metu atostogauja.

ELTA primena, kad J. Milių Vyriausybė atleido po to, kai buvo neigiamai įvertinta jo veiklos ataskaita. Premjeras Algirdas Butkevičius yra užsiminęs, kad iš ataskaitos matyti, kad kai kurių įmonių vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims 2015-2016 metais nebuvo taikytos administracinės nuobaudos nustačius prekių ir žaliavų kokybės pažeidimus. Tuo tarpu analogiški pažeidimai buvo nustatyti kai kuriose kitose įmonėse, pavyzdžiui, 2015 metais maisto tvarkymo subjektų atsakingiems darbuotojams už teisės aktų reikalavimų nevykdymą buvo skirtos 2499 nuobaudos, o 2016 metais – 1614 nuobaudų.

J. Miliui yra pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, manoma, kad Tvarkos ir teisingumo partijos narys Petras Gražulis per VMVT vadovą siekė nuslėpti įmonėje „Judex“ nustatytus pažeidimus. Apie „Judex“ koldūnuose rastas listerijos bakterijas Lietuvos kolegas informavo Rusijos maisto saugos tarnyba. J. Milius ir V. Baltraitienė taip pat dalyvavo prieštaringai vertinamoje vakarienėje su medžiokle kartu su Latvijos žemės ūkio ministru bei verslininkais.

J. Milius nebevadovauja Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai nuo spalio 5 dienos.