Tikėdamiesi, kad į šios institucijos vadovus bus rastas žmogus, dirbsiantis valstybei, o ne partijoms, "tvarkiečiai" nusprendė pritarti P. Malakausko pasitraukimui.

"Manyčiau, kad jautė spaudimą. Visa atmosfera, spaudimas, trukdymas normaliai dirbti žmogui atsibodo", - po frakcijos narių susitikimo su VSD generaliniu direktoriumi žurnalistams sakė seniūnas. "Man susidarė įspūdis, kad tą spaudimą jis jaučia ne paskutiniu metu, o jis kaupėsi visą laiką nuo paskyrimo, bandant priversti daryti neteisėtus veiksmus", - pridūrė Seimo narys, tačiau tikino konkrečių atsakymų dėl spaudimo negavęs.

Neoficialiomis žiniomis, pats P. Malakauskas parlamentarams patvirtino jautęs spaudimą.

V. Mazuronio žodžiais, "įvertinus paskutinius politinius įvykius, akivaizdu, kad antivalstybinis klanas skilinėja ir aižėja". Esą atsirado prielaidų, kad į VSD vadovus prezidentė Dalia Grybauskaitė ieškos žmogaus, kuris tarnaus valstybei, o ne politinėms jėgoms ar klanams. Todėl "tvarkiečiai" nusprendė pritarti pareigūno atsistatydinimui.

"Mano nuomone, P. Malakauskas nepakankamai atsispyrė antivalstybininkų grupei, kuri kažkodėl vadinama valstybininkais", - kalbėjo frakcijos seniūnas. Pasak jo, viena iš tokios situacijos priežasčių galėjo būti nepakeisti VSD vadovo pavaduotojai. V. Mazuronis taip pat paminėjo istoriją dėl galimo žurnalistų telefoninių pokalbių klausymosi.