Frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas taip pat sako, kad tuo atveju, jei penktadienį paskelbtos komisijos išvados, reikalaujančios vidaus reikalų ministro liberalcentristo Raimundo Palaičio atstatydinimo, sugriaus valdančiąją koaliciją, opozicija pasiryžusi perimti valdžią.

"Mes dar prieš tvirtinant išvadas pasakėme, žinoma, nors yra trūkumų ir prokuratūros darbe, bet tai, ką darė komisija, pagrindinis tikslas buvo smūgis į prezidentę ir bandymas dėti pagrindus jai nušalinti. Todėl mes komisijos išvadų svarstymuose ir nedalyvavome, nežaidėme tų politinių žaidimų, kurių pagrindinis tikslas - diskredituoti prezidentę", - BNS komentuodamas išvadas sakė V.Mazuronis.

Antikorupcijos komisijos paskelbtose išvadose prezidentei priekaištaujama, kad ji ir jos atstovai duoda konkrečius nurodymus jai tiesiogiai nepavaldžioms institucijoms, teigiama, kad jos ir atstovų "duodami konkretūs nurodymai personalijų klausimais prezidentei tiesiogiai nepavaldžioms institucijoms galimai pažeidžia Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintą valdžių padalijimo principą ir demokratinės valstybės pagrindus".

Taip pat komisijos išvadomis premjerui Andriui Kubiliui ir prezidentei D.Grybauskaitei siūloma atleisti Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) deleguotą vidaus reikalų ministrą R.Palaitį. Jei premjeras neteiks ministro atstatydinimo, Antikorupcijos nariai sako rengsiantys jam interpeliaciją.

V.Mazuronis neatsako, ar tokiu atveju "tvarkiečiai" balsuotų dėl nepasitikėjimo ministru ir sako, jog santykius taprusavyje turi išsiaiškinti koalicijos partneriai, o jei nepavyktų - valdžią perimtų opozicija.

"Pirmiausia turi tarpusavy išsiaiškint valdančioji koalicija - jei netinka R.Palaitis, R.Palaitį pakeis, jei netinka A.Kubilius - A.Kubilių pakeis, o mes kaip opozicija visuomet esame pasiruošę perimt atsakomybę vadovauti šaliai. Jei valdantieji nesugeba rasti bendrų sprendimų, o tik aiškinasi santykius viešoje erdvėje - tikrai laikas trauktis", - sakė V.Mazuronis.

Seimo "darbiečių" lyderio V.Gapšio teigimu, Antikorupcijos komisijos išvados parodo tarp valdančiųjų kilusį konfliktą ir pabrėžė, jog komisija iki galo nepadarė savo darbo.

"Manome, kad tai valdančiųjų problemos, jie įsivėlė į tarpusavio konfliktus. Be to, komisija neatskleidė svarbių dalykų, kurie buvo pasirodę žiniasklaidoje - nenustatė atleistų pareigūnų veiksmų tiriant Medininkų, V.Pociūno žūties bylas. Manome, kad darbas nebuvo iki galo atliktas", - penktadienį sakė V.Gapšys.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo pasirodę duomenų, kad vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atleisti FNTT direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas prisidėjo prie Medininkų, VSD pulkininko Vytauto Pociūno žūties tyrimų.

V.Gapšys teigė, kad visa atsakomybė dėl komisijos išvadų tenka valdantiesiems, jis nesutiko, kad įtakos turėjo ir "darbiečio" S.Bucevičiaus dalyvavimas Antikorupcijos komisijos darbe.

"Valdantieji turi daugumą, jie kontroliuoja komisiją", - teigė jis.

Tuo pačiu "darbietis" atkreipė dėmesį, kad Antikorupcijos komisija "nėra kompetentinga pasakyti, kad prezidentė ar kiti pareigūnai pažeidė Konstituciją".

Penktadienį Antikorupcijos komisija patvirtino išvadas, kuriomis reikalauja į darbą grąžinti atleistus FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, o atstatydinti juos atleidusį vidaus reikalų ministrą R.Palaitį. Ministrą delegavę LiCS nesutinka atšaukti savo ministro ir premjerą ragina šaukti valdančiosios koalicijos politinę tarybą situacijai koalicijoje išspręsti.