Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje koalicijos atstovai tvirtino, jog konservatoriai per savo rinkimų agitaciją jau dabar pradeda trukdyti būsimai valdžiai veikti.

A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabo pirmininkas Juozas Bernatonis žurnalistams sakė, jog dar prieš prasidedant rinkimų agitacijai susitikime pas užsienio reikalų ministrą Algirdą Saudargą politinėms partijoms buvo pasiūlyta pasirašyti susitarimą, kad užsienio politika nebus naudojama rinkimų agitacijos tikslais.

Tačiau tuomet tokiam siūlymui nepritarė konservatoriai, krikščionys demokratai, liberalai socialdemokratai "dutūkstantininkai".

"Užsienio politika rinkimų agitacijoje būtina valdžios partijoms, nes šiuo metu, kai konservatoriai, centristai, krikdemai ir liberalai sužlugdė ekonomiką, sukėlė socialinį chaosą, beliko vienintelis būdas sutelkti savo elektoratą - gąsdinti visokiomis grėsmėmis iš Rytų", sakė J. Bernatonis.

Anot A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabo pirmininko, p olitinės partijos, eidamos į Seimo rinkimus, gali tik pabrėžti užsienio politikos tęstinumą, nes būsimasis Seimas, kad nebūtų pažeidžiama Konstitucija, negalės kaip nors iš esmės keisti užsienio politikos.

Pasak J. Bernatonio, kai kurių partijų "grandioziniai" užsienio politikos projektai jų programose yra arba Konstitucijos nežinojimas, arba savo vaidmens sureikšminimas, arba paprastas rinkėjų apgaudinėjimas.

Koalicijos atstovai pastebėjo, jog šiuo metu k aimuose ir miesteliuose yra platinami konservatorių kreipimaisi, pareiškimai, kuriuose gąsdinami žmonės. "Ir visi, kas drįsta konkuruoti su konservatoriais rinkimuose, yra raudoni, blogi".

"Seimo pirmininkas V. Landsbergis, mūsų nuomone, nevykdė savo, kaip parlamento vadovo pareigų, o nuolat ir nevykusiai kišosi į užsienio politiką, gadino Lietuvos santykius su kaimynais, kompromitavo valstybę užsienio partnerių akyse. Paskutinis pavyzdys - sužlugdytas Kinijos parlamento vadovo vizitas į Lietuvą", toje pat spaudos konferencijoje sakė koalicijos informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas.