Kartu jis pabrėžė: "O jei kas nors mano, kad ir be kvietimo reikia važiuoti, tai yra pažeminimas. Tarsi kažkas turėtų bijoti sau pakenkti ir dėl to atvažiuoti."

V.Landsbergis taip pat sakė manantis, jog nereikėtų sieti Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės vykimo į Maskvą ir jos kvietimo Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui atvykti į Vilnių Kovo 11-ąją.

Vyriausiasis prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška BNS praėjusią savaitę sakė, kad galimas D.Grybauskaitės vykimas į gegužės 9-osios iškilmes Maskvoje kol kas nesvarstytas.

Diplomatinių šaltinių teigimu, Rusija jau leido suprasti, kad Baltijos šalių prezidentai yra laukiami svečiai, bet oficialūs kvietimai gali būti ir neatsiųsti.

Rusijos prezidento administracijos pareigūnas Vladimiras Kožinas radijui "Echo Moskvy" sakė, kad Baltijos šalių vadovai sprendimus turi priimti patys.

"Jei jie norės dalyvauti šiuose renginiuose, būsime laimingi matydami juos Maskvoje", - sakė pareigūnas, kurį citavo "RIA Novosti" naujienų agentūra.

Tuo metu Lietuvos prezidentė, paklausta, ar vyktų į Maskvą, teigia, kad pirma reikia sulaukti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimo Kovo 11-ąją.