Šiuos žodžius per du šimtai į miesto kultūros centro salę susirinkusių šiauliečių, daugiausia garbaus amžiaus žmonių, palydėjo audringais plojimais.

Jau po pirmų žodžių sulaukęs salėje sėdinčių žmonių pritarimo V.Landsbergis netrukus užsiminė apie 1992-ųjų metų rinkimus į Seimą, kuriuos laimėjo iki tol opozicijoje buvusi LDDP ir kurių rezultatais, pasak konservatorių lyderio niekas nei viešai, nei širdyje nesidžiaugė.

Kalbėdamas apie užsienio politiką Seimo pirmininkas nuogąstavo, kad nauja valdžia gali sulėtinti Lietuvos integracijos į Europos Sąjungą bei NATO tempus.

Kaltę dėl nesėkmių vykdant ekonominę politiką V.Landsbergis suvertė savo buvusiam bendražygiui Gediminui Vagnoriui.

"Tegul būna žmonių, kurie į akis pasakys: jūs tai padarėte blogai, jūs esate tokie ir anokie, bet mes balsuosime už jus, nes geresnių nėra", - kalbėjo V.Landsbergis. Šie žodžiai taip pat buvo palydėti aplodismentais.

Susirinkusiems savo bendraminčiams skaitytame pranešime V.Landsbergis nepagailėjo vaizdingų posakių bei epitetų.

Kalbėdamas apie savo oponentus per būsimuosius rinkimus politikas sakė: "Dabar ateina laikas rinkti vaisius. Gal tuos dar neprinokusius vaisius nudaužys kiti. Geriau tokių žmonių nebūtų prie mūsų auginto sodo".

Kiti šioje konferencijoje pranešimus skaitę asmenys sulaukė gerokai mažesnio dėmesio.

Publika oratoriams savo pritarimą plojimais pareikšdavo dažniausiai tada, kai jie savo kalboje užsimindavo apie V.Landsbergio nuopelnus.

Konferenciją surengė Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai), Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga bei Lietuvos krikščionių demokratų partija.