Prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė BNS sakė, kad trečiadienį bus kreiptasi į teismą dėl politikės suėmimo.

D.Štraupaitė į savivaldybę buvo išrinkta kaip Liberalų ir centro sąjungos narė. Šiuo metu ji yra naujai įkurtos partijos, į kurią įsiliejo liberalcentristai, pirmininko Artūro Zuoko pavaduotoja.

Narystė sustabdyta

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atsakingasis sekretorius Žilvinas Šilgalis DELFI pranešė, kad D. Štraupaitė per advokatą perdavė norą, kad jos narystė partijos būtų sustabdyta. Pasak Ž. Šilgalio, partija į jos pageidavimą iškart atsižvelgė.

„Nieko nežinome, matome tik tai, kas yra viešoje erdvėje. Galiu tik pasakyti tiek, kad D. Štraupaitės narystės Lietuvos laisvės sąjungoje yra sustabdyta. Mes susisiekėme su jos adovokatu, ji pareiškė tokią valią“, - sakė Ž. Šilgalis.

Kratos kabinete

Visagino vicemerė socialdemokratė Elena Čekienė BNS sakė, kad pareigūnai antradienį atkilo kratą D.Štraupaitės kabinete.

Vicemerė teigė, kad antradienį D.Štraupaitė iš savivaldybės išėjo lydima teisėsaugos pareigūnų ir nuo to laiko su mere ji nebendravo. Ji sakė neturinti informacijos, kur yra merė, ar jai pareikšti įtarimai. Merės telefonas išjungtas.

„Tikimės sulaukti kokios nors informacijos, tiesiog nežinome, kaip fiksuoti jos darbo valandas, bet kol kas neturime informacijos“, - teigė vicemerė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Visagino savivaldybėje, antradienį pranešė STT. Pareigūnai įtaria, kad Visagino savivaldybės darbuotojai, vykdantys ūkio darbus savivaldybėje, galėjo neatlygintinai atlikti remonto ir kitus ūkio darbus vieno iš savivaldybės vadovų asmeninėse patalpose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS antradienį sakė, jog kol kas turima duomenų, kad galėjo būti neleistinai naudojamasi iki dešimties asmenų darbu.

E.Čekienė sakė neturinti informacijos apie tai, kad merės namuose ar ūkyje darbo savivaldybėje valandomis galėjo dirbti savivaldybės personalas.

„Aš tokios informacijos neturėjau, kadangi mano sritis yra socialiniai klausimai, medicina, švietimas, kultūra, ryšiai su užsieniu, jaunimo klausimai, tai aš tikrųjų ūkiniais reikalais neužsiimu. Jeigu atvirai, kai (antradienį) ryte atėjau į darbą ir kabinetą tuo metu kaip tik plombavo, be abejonės, tai buvo šokas mums visiems, netikėta ir nelaukta“, - aiškino vicemerė.

Ji sakė, kad už ūkinius klausimus atsakingas administracijos direktorius „darbietis“ Virginijus Andrius Bukauskas. Su juo BNS antradienį ir trečiadienį susisiekti nepavyko.

Ketvirtadienį šaukiamas eilinis Visagino tarybos posėdis. Merei nedalyvaujant jam turėtų pirmininkauti E.Čekienė.