Pirmąjį kartą apygardos komisijai suskaičiavus balsus, V. Nekrašas penkiais balsais aplenkė liberalų kandidatą Audrių Klišonį. Už V. Nekrašą balsavo 5319, o už liberalą A. Klišonį -5314 rinkėjų.

Neseniai priimtos Seimo rinkimų įstatymo pataisos numato, kad jei balsų skirtumas tarp nugalėjusio ir antrą vietą užėmusio kandidato yra mažesnis kaip 50 balsų, rezultatai perskaičiuojami. Be to, perskaičiuoti balsus prašė ir Liberalų sąjunga.

Trečiadienį apygardos komisijai perskaičiavus balsus, paaiškėjo, kad vieno balso persvara laimėjo A. Klišonis.

"Kai kurie negaliojantys biuleteniai buvo pripažinti galiojančiais, ir atvirkščiai. Kai kurie biuleteniai buvo patekę ne į to kandidato krūvelę", tada BNS sakė Plungės-Rietavo apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Rūta Jonušienė.

Ketvirtadienį socialdemokratinės koalicijos atstovas V. Nekrašas apskundė pakartotinio balsų skaičiavimo rezultatus ir paprašė VRK juos dar kartą perskaičiuoti.

Savo skunde V. Nekrašas teigia, jog apygardos komisija, spręsdama, kuriuos biuletenius pripažinti galiojančiais, o kuriuos - ne, buvo šališka A. Klišonio naudai. Kandidatas taip pat nurodė keletą smulkesnių pažeidimų.

Penktadienį įvyksiančiame VRK komisijos posėdyje ketina dalyvauti abu kandidatai.